• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Državljanin BiH u napadnutom konvoju

Među putnicima u turskom konvoju, koji je pokušao da probije izraelsku pomorsku blokadu u pojasu Gaze bio je i i državljanin BiH Jaser Mohamed Sabag.

 Državljanin BiH u napadnutom konvoju  Izvor: MONDO

U Ambasadi BiH u Turskoj potvrdili su da Sabag nije među povrijeđenim i poginulim humanitarcima, ali da precizne informacije o njegovom stanju tek očekuju, pišu "Nezavisne novine".

"On je bio na jednom od brodova na kojem je bila humanitarna pomoć prikupljena u BiH i koja je trebalo da bude dostavljena građanima Gaze", rekla je član organizacije "Međunarodni forum solidarnosti - EMMSUS BiH" Dženana Šabić, u kojoj je bio angažovan i Sabag.

Sabagov sin Amar zatražio je od vlasti BiH da posredstvom amabasada u Turskoj i Izrealu prikupe informacije o sudbini njegovog oca i obezbijede njegovo prebacivanje u BiH.

"Nemamo potpune informacije, ali ono što znamo jeste da je na jednom od brodova koji su bili u konvoju bio i državljanin BiH sirijskog porijekla", rekli su u Ambasadi Palestine u BiH.

Među putnicima su bili i jedno lice sa Kosova i tri iz Makedonije.

Izraelski zvaničnici saopštili večeras da je devet putnika poginulo, a oko 30 ranjeno prilikom jutrošnjeg upada izraelskih komandosa na konvoj brodova koji su nosili pomoć za pojas Gaze.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE