• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Josipović: Treba da saniramo strašne stvari!

"Ne možemo da vratimo mrtve, ali možemo da izgradimo novo povjerenje i optimizam", rekao je hrvatski predsednik poslije posjete RS.

 Josipović: Treba da saniramo strašne stvari! Izvor: MONDO

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je, poslije posjete Republici Srpskoj, da u izjavama srpskog predsjednika Borisa Tadića prepoznaje želju za prijateljstvom i "saniranjem strašnih stvari" koje su se dogodile u prošlosti i naglasio da je u interesu Hrvatske da počne rješavanje odnose sa Srbijom.

"Ne možemo da vratimo mrtve, ali možemo da izgradimo novo povjerenje i optimizam", rekao je Josipović u "Dnevniku plus" na hrvatskoj državnoj televiziji.

"Lakše je pronaći izgovor, a mnogo teže pružiti ruku pomirenja, započeti konstruktivni dijalog i dovršiti ga", istakao je hrvatski predsjednik, komentarišući odnose Hrvatske i Srbije.

Hrvatski predsjednik je ponovio da je uvjeren da će srpski predsjednik Tadić posjetiti Ovčaru i pokloniti se žrtvama (stradalim na tom mjestu), kao što se on poklonio žrtvama zločina sva tri naroda u Bosni i Hercegovini, preneli su hrvatski mediji.

Josipović je naglasio da, uprkos mnogim otvorenim pitanjima u odnosima dveju zemalja, Hrvatska ima nesumnjiv interes da počne da sređuje odnose sa Srbijom.

Hrvatski predsjednik, koji je posjetio Republiku Srpsku, rekao je da je tokom posjete mjestima stradanja Srba, Hrvata i Bošnjaka, koja je obišao zajedno s premijerom i predsjednikom RS Miloradom Dodikom i Rajkom Kuzmanovićem i predsednikom Stranke demokratske akcije Sulejmanom Tihićem, "na licima onih koji su u ratovima izgubili porodice ili bili protjerani, vidio nadu da situacija može biti bolja".

On je dodao da smatra da nije realna ideja da sve zemlje jugoistočne Evrope zajedno uđu u Evropsku uniju, ali da regionalna saradnja predstavlja veliku pomoć na tom putu.


(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE