• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Urbanistički zavod: Radnici ušli, uprkos zabrani direktora!

Radnici Urbanističkog zavoda ušli su u zgradu preduzeća iako im to jutros nije dozvolio v. d. direktora Zavoda Goran Vajkić.

 Urbanistički zavod: Radnici ušli, uprkos zabrani direktora! Izvor: MONDO

"Iskoristili smo priliku da uđemo kada su u zgradu ulazili majstori za kafe-aparate. Direktor traži da izađemo, ali to nećemo uraditi. On je prekršio Zakon o štrajku time što nam je  zabranio da uđemo u zgradu Zavoda, jer je dužan da nam obezbijedi prostorije u kojim ćemo boraviti za vrijeme štrajka", izjavio je Srni predsjednik Sindikata Urbanističkog zavoda Igor Kljajić.

On je dodao da Vajkić krši zakon, jer je u rješenju o imenovanju predstečajnog upravnika Zavoda navedeno da se dužniku zabranjuje raspolaganje imovinom bez saglasnosti stečajnog upravnika.

Stečajni sudija Okružnog privrednog suda u Banjalukci Midho Vukalić imenovao je Dostu Baraković za privremenog stečajnog upravnika Urbanističkog zavoda RS i donio privremenu mjeru kojoj se dužniku zabranjuje raspolaganje imovinom bez saglasnosti stečajnog upravnika.
Privremeni stečajni upravnik imenovan je prošlog četvrtka i u roku od 30 dana treba da podnese sudu izvještaj o svojim nalazima.

Radnici Urbanističkog zavoda stupli su u generalni štrajk početkom maja zahtijevajući isplatu zaostalih potraživanja, da se prekine sa daljim otpuštanjem radnika, da se riješi status preduzeća i da se odustane od prodaje imovine preduzeća.

Većinski vlasnik Urbanističkog zavoda je kontroverzni banjalučki biznismen Jovan Vidović. Poreska uprava RS podnijela je ranije Okružnom tužilaštvu u Banjaluci četiri izvještaja protiv pet direktora i vlasnika Urbanističkog zavoda zbog sumnje da su zloupotrijebili ovlaštenja u privredi i službeni položaj.
Premijer RS Milorad Dodik ranije je rekao da će Vlada RS kupiti Urbanistički zavod u stečaju. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE