• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NVO iz regiona za evropsku perspektivu

U otvorenom pismu 471 nevladinih organizacija iz zemalja zapadnog Balkana zatraženo da članstvo ovih država u Uniji postanu najveći prioritet EU.

 NVO iz regiona za evropsku perspektivu Izvor: MONDO

Nevladine organizacije (NVO) iz BiH, Makedonije, Srbije, Crne Gore, Albanije i sa područja Kosova uputile su otvoreno pismo institucijama i vladama EU, te vladama svojih država u kojem traže da zemlje zapadnog Balkana i njihovo članstvo u Uniji postanu najveći prioritet EU.

U otvorenom pismu 471 nevladinih organizacija u pet zahtjeva traže i da EU jasno osudi bilo kakvu dalju fragmentaciju i podjelu po etničkim linijama u zemljama zapadnog Balkana.

Povodom konferencije pod nazivom "EU - zapadni Balkan", koja će biti održana u srijedu u Sarajevu, nevladine organizacije uputile su ovo pismo predsjedniku Vijeća EU, predsjedniku Evropske komisije, vladama zemalja Unije i vladama svojih država.

Detalji pisma i zahtjevi upućeni EU i učesnicima sarajevskog ministarskog sastanka biće predstavljeni medijima i javnosti u utorak u Sarajevu, najavljeno je iz Fonda za otvoreno društvo.

Nakon konferencije za novinare, premijerno će biti prikazan dokumentarni film Fonda za otvoreno društvo sa Kosova "Živjeti u getu", koji preispituje posljedice viznog režima za putovanje u zemlje EU.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE