• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Policija čuva ljudske kosti na obali Drine?

Policija u Srebrenici šesti dan obezbjeđuje hrpicu pijeska opasanu trakom "mjesto zločina". Srna saznaje da su u pitanju ljudske kosti.

 Policija čuva ljudske kosti na obali Drine? Izvor: MONDO

Kantonalno tužilaštvo Tuzla je nadležno da ispita slučaj oko pronalaženja ljudskih kostiju koje su slučajno pronađene na obali Drine kod Bratunca i od Tužilaštva BiH dobilo je instrukcije šta treba da urade, potvrdio je Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

"Tužilaštvo BiH po pravilu ne vrši ekshumacije. To je u nadležnosti kantonalnih tužilaštava kojima mi, ako nam se obrate, dajemo instrukcije šta treba da urade i koordinišemo njihov rad", izjavio je Grubešić.
Policija u Srebrenici već šesti dan obezbjeđuje hrpicu pijeska sa ljudskim kostima koje su slučajno pronađene na obali Drine kod Bratunca.

Portparol Centra javne bezbjednosti Bijeljina Dragomir Perić potvrdio je da su radnici srebreničke "Elektrodistribucije" 26. maja prijavili da su naišli na kosti dok su zatrpavali kanal sa pijeskom koji je dovezen sa lokacije Ade pored Drine, kod Bratunca.
  "Policija je obavila uviđaj na obje lokacije gdje su kosti pronađene i odakle je pijesak dovezen i obje lokacije se obezbjeđuju. Obavijestili smo Okružno tužilaštvo Bijeljina i Institut za traženje nestalih BiH o otkiću kostiju. Od Okružnog tužilaštva slučaj je preuzelo Tužilaštvo BiH i očekuje se da oni preduzmu mjere da se kosti prebace i da se utvrdi njihovo porijeklo", rekao je Perić Srni.

Predstavnik Instituta za traženje nestalih Sadik Selimović rekao je da je uviđajem utvrđeno da je riječ o ljudskim kostima i da se ostatak skeleta nalazi na lokaciji Ade.

         "Ustanovili smo da se na toj lokaciji nalazi još najmanje pet ljudskih skeleta za koje se po nekim saznanjima pretpostavlja da su posmrtni ostaci Bošnjaka koji su nastradali u Bratuncu 1992. godine", izjavio je Selimović.Portparol Centra javne bezbjednosti Bijeljina Dragomir Perić potvrdio je da su radnici srebreničke Elektrodistribucije 26. maja prijavili da su naišli na kosti dok su zatrpavali kanal sa pijeskom koji je dovežen sa lokacije Ade pored Drine kod Bratunca.

"Policija je obavila uviđaj na obje lokacije, gdje su kosti pronađene i odakle je pijesak dovezen i obje lokacije se obezbjeđuju. Obavijestili smo Okružno tužilaštvo Bijeljina i Institut za traženje nestalih BiH o otkiću kostiju. Od Okružnog tužilaštva slučaj je preuzelo Tužilaštvo BiH i očekuje se da oni preduzmu mjere da se kosti evakuišu i da se utvrdi njihovo porijeklo", rekao je Perić Srni.

Predstavnik Instituta za traženje nestalih Sadik Selimović je rekao da je uviđajem utvrđeno da se radi o ljudskim kostima i da se ostatak skeleta nalazi na lokaciji Ade.
"Ustanovili smo da se na toj lokaciji nalazi još najmanje pet ljudskih skeleta za koje se po nekim saznanjima pretpostavlja da su posmrtni ostaci Bošnjaka koji su nastradali u Bratuncu 1992. godine", , izjavio je Selimović.

Prema njegovim riječima, kosti su izdvojene i prekrivene najlonskom folijom, a kada to vremenski uslovi omoguće biće obavljena dataljna istraga i kosti će biti ekshumirane sa obje lokacije. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE