• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Državljanin BiH Sabag pritvoren u Izraelu

Državljanin BiH Muhamed Jaser Sabag, koji je bio među putnicima napadnutog humanitarnog konvoja, nalazi se izraelskom zatvoru Ela

 Državljanin BiH Sabag pritvoren u Izraelu Izvor: MONDO

Državljanin BiH Muhamed Jaser Sabag, koji je bio među putnicima konvoja humanitarne pomoći za palestinsko stanovništvo u pojasu Gaze, prema informaciji Ambasade BiH u Izraelu, pritvoren je u zatvoru Ela i u dobrom je stanju.

U saopštenju Ministarstva inostranih poslova BiH navodi se da je Ambasada BiH u Izraelu informisala ovo ministarstvo da je od izraelskih vlasti dobilo potvrdu da je među putnicima konvoja humanitarne pomoći bio i državljanin BiH Muhamed Jaser Sabag.

Ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj je odmah izdao nalog ambasadoru BiH u Izraelu Ivani Levi da bosanskohercegovačkom državljaninu pruži konzularnu zaštitu, te da ga posjeti što je moguće prije.

Ministarstvo inostranih poslova BiH će blagovremeno izvještavati javnost o daljem razvoju situacije, stoji u saopštenju.

Arapski mediji objavili su da je najmanje 16 lica ubijeno, a više od 30 ranjeno kada je izrelska vojska juče napala konvoj od šest brodova, tzv. flotu slobode koja je prevozila oko 10 000 tona pomoći.

Portparol pres-službe izrelske vojske potvrdio je da je poginulo više od deset lica, te da su četiri komandosa povrijeđena u napadu.

Izrael je saopštio da je na vojnike pucano i da su napadnuti sa raznim naoružanjem, dok aktivisti navode da su vojnici ušli na brod pucajući.

Incident se dogodio na oko 64 kilometra od obale u međunarodnim vodama.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE