• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ešton: Budućnost zapadnog Balkana je u Uniji

Budućnost zapadnog Balkana je u demokratskoj i ujedinjenoj Evropi, saopštila je Ketrin Ešton, dan uoči samita u Sarajevu.

 Ešton: Budućnost zapadnog Balkana je u Uniji Izvor: MONDO

„Integrisanje zapadnog Balkana u EU je posljednji izazov u izgradnji demokratske i ujedinjene Evrope. EU će u Sarajevu pružiti garancije Balkanu da je njegovo mjesto u Evropi i da region ima evropsku perspektivu“, navodi se u saopštenju.

Komesar EU za proširenje Štefan File uputio je jednako ohrabrujuću poruku i rekao da će samit EU-Balkan pružiti „pravovremenu potvrdu perspektive članstva u EU za zapadni Balkan i nastavak procesa proširenja“.

„Pozdravljam posvećenost koju je zapadni Balkan izrazio prema jačanju tempa reformi u ključnim oblastima, radi daljeg jačanja sveobuhvatne i efikasne regionalne saradnje“, dodao je File.

Kao glavni cilj sutrašnje konferencije naznačena je reafirmacija posvećenosti EU evropskoj perspektivi zemalja zapadnog Balkana, unutar okvira Lisabonskog sporazuma.
Na kraju sastanka predviđeno je usvajanje deklaracije.

Sve pripreme za konferenciju "EU - zapadni Balkan" završene su kvalitetno i na vrijeme, potvrdio je Srni Fuad Šabeta, rukovodilac Organizacionog odbora MIP-a BiH za pripremu ovog ministarskog sastanka na visokom nivou.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE