• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vidovićev “Cvjećar” pod stečajem?

Okružni privredni sud u Banjaluci pokrenuo je predstečajni postupak nad banjalučkom firmom "Cvjećar", čiji je najveći akcionar banjalučki biznismen Jovan Vidović.

 Vidovićev “Cvjećar” pod stečajem? Izvor: MONDO

Sud je stečaj pokrenuo na osnovu zahtjeva nekolicine radnika zaposlenih u "Cvjećaru" i za stečajnog upravnika imenovao Gorana Radivojca iz Banjaluke, prenose "Nezavisne novine" u sutrašnjem izdanju.

Stečajni sudija Nedeljko Milijević zabranio je stečajnom dužniku da bez saglasnosti privremenog stečajnog upravnika raspolaže pokretnom i nepokretnom imovinom firme.

"Na osnovu uvida u dokumentaciju Sud je utvrdio da su predlagači učinili vjerovatnim platežnu nesposobnost dužnika, čime su ispunjeni uslovi za pokretanje predstečajnog postupka", navodi se u obrazloženju rješenja o stečaju.

Radivojac kaže da će se u narednim danima znati više detalja, jer tek slijede provjere dokumentacije stečajnog dužnika, koja će pokazati da li ima uslova za otvaranje stečaja.

Agonija "Cvjećara", koji je prije privatizacije pozitivno poslovao i zapošljavao oko 100 radnika, započela je nakon privatizacije, kada do najvećeg broja akcija dolazi Jovan Vidović i njemu bliski ljudi.

Na samo nekoliko kilometara od Banjaluke, uz rijeku Vrbanju, "Cvjećar" je imao oko 11 hektara zemljišta, koje je pod nejasnim okolnostima prešlo u Vidovićevo vlasništvo, pišu "Nezavisne".

Ovaj list je ranije pisao da je Vidović u katastru svu zemlju "Cvjećara" upisao na svoje ime, a istovremeno je Urbanistički zavod RS, koji je takođe u većinskom vlasništvu Vidovića, napravio novi regulacioni plan, kojim se predviđa da na toj lokaciji nikne velelepno naselje.

Iz dokumenata do kojih su došle "Nezavisne" vidi se da je Poreska uprava RS procijenila da zemljište na toj lokaciji košta 50 KM po metru kvadratnom, što znači da bi njegova vrijednost trebalo da iznosi oko pet miliona KM.

Međutim, Agencija za posredničke, informatičke i finansijske poslove (APIF) nije evidentirala niti jednu novčanu transakciju na računu "Cvjećara" u periodu kada su sklapani ugovori o prodaji zemljišta.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE