• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bijelić i dalje direktor zavoda

Borislav Bijelić i dalje je generalni direktor Urbanističkog zavoda RS iako se više od mjesec dana kao vd direktora ove ustanove predstavlja Goran Vajkić.

 Bijelić i dalje direktor zavoda Izvor: MONDO

Borislav Bijelić i dalje je generalni direktor Urbanističkog zavoda Republike Srpske (RS) iako se već više od mjesec dana kao vršilac dužnosti direktora ove ustanove predstavlja Goran Vajkić, pišu "Nezavisne novine" u sutrašnjem izdanju.

U dokumentu do kojeg su u Privrednom sudu došle "Nezavisne" navodi se da je direktor u Zavodu još uvijek Bijelić i to od 2008. godine, iako je Vajkić navodno još početkom maja postao vršilac dužnosti direktora.

Osim toga što Vajkić nije upisan kao direktor, "Nezavisne" nezvanično saznaju da još nije pokrenuta procedura njegovog upisa u registar kao direktora.

Predsjednik Saveza sindikata RS Ranka Mišić kaže da, pošto nigdje nije registrovan, sve što je Vajkić uradio samim tim je pravno neutemeljeno i predstavlja lažno predstavljanje. Ona je najavila da će sindikat pokrenuti krivičnu prijavu protiv Vajkića.

"Da stvar bude gora, morala sam da intervenišem u Poreskoj upravi gdje su na osnovu ovjerenog obrasca M-4, koji je potpisao Vajkić, pokušali da odjave dva radnika", rekla je Mišićeva navodeći da je pritom napravljen propust, jer u Poreskoj upravi nisu provjerili da li je poslodavac izvršio sve obaveze prema njima i da li postoji pravosnažno rješenje o otkazivanju ugovora o radu.

Predsjednik sindikalne organizacije Urbanističkog zavoda Igor Kljajić rekao je da su iznenađeni podatkom da je Bijelić još direktor Zavoda, dodajući da je u posljednje vrijeme sve što se dešavalo oko ovog preduzeća problematično.

Poreska uprava RS podnijela je Okružnom tužilaštvu u Banjaluci četiri krivične prijave protiv kontroverznog biznismena Jovana Vidovića, koji posjeduje 48,88 odsto akcija Zavoda, i bivših direktora tog preduzeća Borislava Bijelića, Dalibora Bjelice, Miroslava Vujatovića i Nedeljka Roljića.

Poreska uprava RS utvrdila je da Urbanistički zavod RS od 2003. do 2009. godine nije uplatio 273.207 KM javnih prihoda. Borislav Bijelić se kao odgovorno lice - direktor, tereti da je po nagovoru Vidovića iskoristio svoj položaj i ovlaštenja i naložio da se ne izvrši evidentiranje i fakturisanje usluga Zavoda, čime je omogućio korisnicima usluga pribavljanje koristi od 76.478 KM, a uskratio plaćanje javnih prihoda u iznosu od 7.647 KM.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE