• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SNSD ne sumnja u pobjedu na izborima

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da ne sumnja u pobjedu ove stranke na predstojećim izborima.

 SNSD ne sumnja u pobjedu na izborima Izvor: MONDO

On je naglasio da je za stabilnost Republike Srpske ključno da pobjeda SNSD-a bude ubjedljiva.

"Ona će to i biti, bez obzira što neke opozicione partije, zajedno sa međunarodnom zajednicom koja ih ujedinjuje, mešetare po RS i BiH", rekao je Dodik novinarima u Mlinskoj Rijeci kod Čelinca, gdje je danas održan stranački skup SNSD-a.

Dodik je naveo da je cilj opozicionih partija i međunarodne zajednice da, ukoliko ne mogu da pobijede SNSD, onda da je bar oslabe, ali je istakao da se to neće desiti.

"Tamo gdje stranci žele nestabilne zajednice formiraju široke koalicije. Mi smo to prepoznali i zato ćemo aktivirati sve naše kapacitete i pozvati ljude u RS da stanu iza politike SNSD-a, kako bi se Srpska potvrdila u svom postojanju, ojačala i postala partner, kako u BiH, tako u međunarodnoj zejdnici", rekao je Dodik, koji je i premijer RS.

On je naveo da su SNSD i Vlada na čijem je čelu iza sebe ostavili velike rezultate, koji su važniji za Srpsku nego za partiju. "U ovom trenutku na računu Vlade RS trenutno se nalazi 508 miliona KM, što pokazuje ozbiljnost rada Vlade i svih njenih institucija", rekao je Dodik.

On je dodao da su kapitalni projekti koje je Vlada započela realizovani ili se realizuju, a da će u vremenu koje dolazi narodu i glasačima SNSD-a biti predstavljeni i ciljevi koji su u interesu RS i njenih građana.

U obraćanju predstavnicima opštinskih odbora SNSD-a, načelnicima opština, ministrima i narodnim poslanicima iz Izborne jedinice 2, Dodik je rekao da je RS dovoljno stabilna i ekonomski jaka da se može nositi sa svima onima koji odlučuju o važnim pitanjima, uključujući međunarodnu zajednicu.

"Ovi izbori su važniji za RS nego za SNSD, ali nećemo popustiti i borićemo se za svaki glas", poručio je Dodik.

On je dodao da će stranka na čijem je čelu u RS osvojiti više od 56 odsto glasova, a u Izbornoj jedinici 2 više od 60 odsto glasova birača na predstojećim izborima.

"Na konvenciji koja će biti održana 3. jula u Banjaluci, zajedno sa Demokratskim narodnim savezom i Socijalističkom partijom predstavićemo naše kandidate za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH", rekao je Dodik.

Dodik nije odgovorio na pitanje da li će se kandidovati za predsjednika RS, ali je rekao da će SNSD, kao velika i odgovorna stranka, sačekati mišljenje opštinskih odbora, nakon čega će objaviti imena svojih kandidata na predstojećim izborima.

"Naš cilj je dobijanje izbora na svim nivoima u RS i zajedničkim organima. Mislim da to možemo da uradimo, to su realni kapaciteti, što pokazuju mnoge ankete", rekao je Dodik.

Današnjem stranačkom sastanku SNSD-a prisustvovali su i predsjednik Izvršnog odbora stranke Nebojša Radmanović, potpredsjednici stranke Nada Tešanović i Igor Radojičić, kao i član Glavnog odbora SNSD-a Dušanka Majkić.


(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE