• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragišić u ponedjeljak pred odborom zbog žalbe

Kandidat za direktora Policije RS Nenad Dragišić, rekao je Srni da je dobio poziv da se u ponedjeljak, pojavi pred odobrom, koji će razmatrati njegov prigovor uložen na raniju odluku.

 Dragišić u ponedjeljak pred odborom zbog žalbe Izvor: MONDO

Dragišiću Nezavisni odbor za izbor direktora Policije RS na prethodnoj sjednici nije uvažio prijavu na konkurs uz obrazloženje da mu nedostaju tri mjeseca iskustva na rukovodećim pozicijama,

On je rekao da mu je poziv upućen i usmeno i pismeno, a da je razgovor zakazan za 15 časova u Narodnoj skupštini RS u Banjaluci.

"I prije sam konkurisao za mjesto direktora Policije RS i uvijek ispunjavao uslove, pa mi nije jasno obrazloženje da mi nedostaju tri mjeseca na rukovodećim mjestima", rekao je Dragišić.

Nezavisni odbor je na sjednici 24. maja razmatrao prijave prispjele na javni konkurs za izbor direktora Policije RS i konstatovao da su se na raspisani konkurs blagovremeno prijavila tri kandidata - načelnik Centra javne bezbjednosti Trebinje Goran Zubac, načelnik Uprave kriminalističke policije RS Gojko Vasić i Nenad Dragišić, zaposlen u banjalučkom Odjeljenju Agencije za istrage i zaštitu BiH.

Odbor je tada konstatovao da su Zubac i Vasić odustali od kandidature, što je jednoglasno prihvaćeno, dok je nakon razmatranja Dragišićeve prijave utvrdio da kandidat ispunjava opšte uslove konkursa, ali ne i posebne, odnosno da nije dokazao da ima najmanje pet godina iskustva kao rukovodilac u policiji, što podrazumijeva rukovođenje osnovnom ili unutrašnjom organizacionom jedinicom do nivoa stanice javne bezbjednosti.

Na osnovu toga Nezavisni odbor je odbacio Dragišićevu prijavu, na šta je ovaj podnio prigovor.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE