• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović: PIK hoće da vodi politiku u BiH

Član Predsjedništva BiH iz RS Nebojša Radmanović izjavio je da ambasadori zemalja članica Savjeta za provođenje mira već dugo hoće da vode politiku u BiH..

 Radmanović: PIK hoće da vodi politiku u BiH Izvor: MONDO

Radmanović je dodao i da oni preuzimaju ovlašćenja legalno izabranih domaćih organa.

Komentarišući jučerašnju ocjenu PIK-a da bi smanjenje budžeta institucija BiH moglo usporiti njen napredak ka Evropskoj uniji, Radmanović je rekao da odlučivanje o tom pitanju nije njihov posao i dodao da je budžet BiH, prema njegovom mišljenju, i sada predimenzioniran.

Radmanović je novinarima u Mlinskoj Rijeci kod Čelinca rekao da je upravo zbog stava da budžet institucija BiH treba da bude manji u prethodne dvije godine preglasan u Predsjedništvu BiH.

"Svako povećanje budžeta za institucije BiH znači smanjenje sredstava za razvojne i socijalne programe koje vode entiteti", rekao je Radmanović.

On je dodao da je ovakva preporuka PIK-a sigurno podrška onima koji misle da treba sve da bude u Sarajevu, da treba još veliki broj institucija, iako od postojećih veliki broj i ne radi.

"Nadamo se da će biti dovoljno snage unutar BiH u cjelini da budžet bude izbalansiran i da odgovara, prije svega, građanima koji su u teškoj situciji", rekao je Radmanović.

Ponovivši da se ne može prihvatiti preporuka PIK-a, Radmanović je rekao da djelimično o tom pitanju odlučuje Fiskalni savjet BiH u kome su i predstavnici RS, te dodao da prijedlog budžeta utvrđuje Predsjedništvo BiH, a da o tome odlučuje parlament koji neće dozvoliti da takav prijedlog prođe.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE