• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budžet institucija BiH neracionalno trošen

Ministar finansija RS Aleksandar Džombić izjavio je da trenutni budžet institucija BiH ima dovoljno kapaciteta da isprati sve procese ka Evropskoj uniji.

 Budžet institucija BiH neracionalno trošen Izvor: MONDO

Komentarišući ocjene Savjeta za implementaciju mira BiH da bi smanjenje budžeta institucija BiH moglo usporiti njen napredak ka EU, Džombić je rekao da se pogrešno predočava slika o budžetu zajedničkih institucija, koji je "zadnjih godina kontinuirano neracionalno trošen".

"Budžet institucija BiH u 2009. godini nije podnio teret kakav su podnijeli entiteti u smislu uticaja krize i ušteda koje je bilo neophodno ostvariti. Međutim i pored toga ovaj budžet ima sasvim dovoljno kapaciteta da isprati sve procese ka EU", rekao je Džombić.

Komentarišući izjavu šefa kancelarije Svjetske banke u BiH Marka Mantovanelija da Svjetska banka neće moći da isplati predviđena kreditna sredstva BiH od 111 miliona dolara za budžetsku podršku ukoliko dođe do ozbiljnijih problema sa aranžmanom sa MMF-om, Džombić je rekao da je za RS najvažnije da bude na vrijeme obavještena ukoliko dođe do nekih izmjena u tom kreditnom aranžmanu kako bi blagovremeno mogla preduzeti druge aktivnosti.

"Naravno to će promjeniti naše planove u RS, ali mi smo razrađivali i takav scenario. Ukoliko Federacija BiH i BiH žele da propadnu, mi to nećemo i samo želimo nam se na vrijeme kaže kako bi blagovremeno mogli da promijenimo aktivnosti za naredni period", naglasio je Džombić.

On je podsjetio da je "dpl`", odnosno prva tranša kredita Svjetske banke za podršku budžetu bila uslovljena nalazom MMF-a iz februara kada je konstatovano da su ispunjeni svi uslovi i tada se pristupilo realizaciji "dpl1 projekta".

Džombić je dodao da je bilo predviđeno da ukoliko se nastavi aranžman počnu razgovori i za "dpl2", odnosno drugu tranšu.


(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE