• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Špigl: Zapad radio na razbijanju Jugoslavije!

Njemačka Vlada moraće da preda tribunalu dokumenta za koja Radovan Karadžić smatra da će dokazati da je Zapad radio na raspadu Jugoslavije.

 Špigl: Zapad radio na razbijanju Jugoslavije! Izvor: MONDO

Njemački list "Špigl" u tekstu pod naslovom "Karadžić igra poker" navodi da nekadašnji predsjednik RS Radovan Karadžić traži da njemačka Vlada Tribunalu preda osam kategorija dokumenata, precizirajući da je riječ o memorandumima, prepisci i izvještajima njemačke obavještajne službe o isporukama oružja u BiH, prije svega u Srebrenicu 1995. godine.

"Traženi papiri trebalo bi da dokažu da rat u BiH od 1992. do 1995. godine ni u kom slučaju nije inicirao Karadžić da bi otjerao tamošnje muslimane, već da je Zapad radio na raspadu Jugoslavije", navodi list.

 U članku piše i da bi Berlin trebalo da preda sva dokumenta o susretu predstavnika njemačke vlade sa vođama Srba, muslimana i Hrvata iz BiH, kao i papire o njemačkim isporukama oružja BiH i djelovanju njemačke obavještajne službe BND u regionu. Podsjećajući da su slična dokumenta tražena i od Francuske, Hrvatske i Irana, "Špigl" ocjenjuje da Karadžić, koji tvrdi da su muslimani iz Srebrenice naoružavani, pokušava da dobije na vremenu kako bi presuda bila izrečena što kasnije. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE