• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslanik SDS-a: Odluka CIK-a politička!

Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Savo Erić rekao jeda je odluka CIK BiH o prestanku njegovog mandata političke prirode.

 Poslanik SDS-a: Odluka CIK-a politička! Izvor: MONDO

On je najavio da će se žaliti.

 "U istoriji parlamentarizma neviđeno je da se donose političke odluke o prestanku mandata kojima se direktno diskredituju neposlušni poslanici", rekao je Erić i naglasio da i dalje ostaje pri svim ranijim izjavama, koje se nekima nisu dopadale. On je istakao da se, samim tim što se ne želi promijeniti Izborni zakon, "želi manipulisati neposlušnim poslanicima".

 Erić smatra da je i dodjela mandata sljedećem kvalifikovanom kandidatu, u ovom slučaju Bošku Šiljegoviću, jedan od razloga za njegovu smjenu. CIK BiH donio je odluku o prestanku mandata poslaniku u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Savi Eriću zbog kršenja Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH.

 Portparol CIK-a Maksida Pirić potvrdila je Srni da je nadležni sud utvrdio da je Erić istovremeno obavljao funkciju poslanika u Predstavničkom domu i funkciju člana Skupštine firme "Zvornik putevi" iz Zvornika koja je u 2008. i prošloj godini sklapala ugovore koji premašuju 5.000 KM godišnje sa institucijama koje se finansiraju iz budžeta.

 Prema njenim riječima, pravosnažnom odlukom CIK-a, Eriću je izrečena sankcija kojom mu se zabranjuje kandidovanje na bilo koju izvršnu ili savjetničku funkciju u periodu od četiri godine, od 31. decembra prošle godine, te novčana kazna od 7.000 KM. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE