• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuzmanović: Zakon o popisu ne vrijeđa ničiji interes

Predsjednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović izjavio je da Zakon o popisu stanovništva RS ne vrijeđa vitalni interes bilo kojeg naroda.

 Kuzmanović: Zakon o popisu ne vrijeđa ničiji interes Izvor: MONDO

Komentarišući zaključak Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda Srpske da postoje elementi narušavanja vitalnog nacionalnog interesa u Zakonu o popisu stanovništva RS i da će ovaj klub ići na osporavanje tog akta putem redovne procedure, Kuzmanović je rekao da očekuje da će biti donesen zakon na nivou BiH i da Zakon o popisu u RS neće biti primjenjivan, bilo sa vetom, bilo bez njega.

On je novinarima u Banjaluci rekao da Zakon o popisu stanovništva RS, ukoliko i bude proveden, ne može biti prihvaćen kao povreda prava i sloboda, odnosno vitalnog nacionalnog interesa.

"Podnošenje vitalnog interesa spada u određena kolektivna prava i slobode, a to da li je to u ovom momentu ispravno, društveno opravdano, da li taj zakon spada u red povreda, to je drugo pitanje i tu treba oprezno dati komentar", rekao je Kuzmanović i dodao da su aktivnosti koje obavlja Vijeće naroda RS veoma bitan korektiv da se ne desi nešto što nije u interesu nekog naroda.

Klub Bošnjaka u Vijeću naroda RS zaključio je da postoje elementi narušavanja vitalnog nacionalnog interesa u Zakonu o popisu stanovništva RS i da će ovaj klub ići na osporavanje tog akta putem redovne procedure.

Zakon o popisu stanovništva usvojila je Narodna skupština RS na sjednici 31. maja, 1. i 2. juna.
(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE