• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vjekoslav Vuković suspendovan na lični zahtjev!

Pomoćnik ministra bezbjednosti BiH suspendovan je na lični zahtjev.

 Vjekoslav Vuković suspendovan na lični zahtjev! Izvor: MONDO

Pomoćnik ministra bezbjednosti BiH za borbu protiv terorizma, organizovanog kriminala, korupcije, ratnih zločina i zloupotrebe narkotika Vjekoslav Vuković suspendovan je na lični zahtjev, nakon što ga je Županijski sud u Rijeci nepravosnažno osudio na devet mjeseci zatvora zbog optužbi za posredovanje u nabavci oružja koje je trebalo biti korišćeno u atentatu na dva radnika obezbjeđenja u oktobru 2008. godine.

Zamjenik ministra bezbjednosti BiH Mijo Krešić potvrdio je hrvatskim medijima da je Vuković podnio zahtjev za preventivnom suspenzijom.

"Prvostepena presuda suda u Rijeci nije imala pravnu snagu na status pomoćnika ministra Vukovića. Ali, s obzirom na to da je riječ o moralnoj osobi, gospodin Vuković je, kako sam informisan, sam uputio zahtjev za suspenzijom", rekao je Krešić.

Ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović potpisao je juče suspenziju, do okončanja sudskog postupka, pomoćniku ministra za borbu protiv terorizma, organizovanog kriminala, korupcije, ratnih zločina i zloupotrebe narkotika Vjekoslavu Vukoviću.

 Vukovića je 8. juna Županijski sud u Rijeci nepravosnažno osudio na devet mjeseci zatvora zbog optužbi za posredovanje u nabavci oružja koje je trebalo biti korišteno u atentatu na dva radnika obezbjeđenja u oktobru 2008. godine.

Kazna od devet mjeseci izrečena je i Ivanu Filipoviću /38/, nekadašnjem pripadniku Hrvatske vojske u misiji u Afganistanu i treneru hrvatske juniorske bokserske reprezentacije. Robert Dragin /42/ nepravosnažno je osuđen na šest godina i tri mjeseca zatvora.
Vuković, koji se branio sa slobode, ovaj slučaj nazivao je "policijskom konstrukcijom". (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE