• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podrška socijalista kadidaturi Dodika

Socijalistička partija prihvatila da se za koalicionog kandidata za predsjednika RS predloži sadašnji premijer Srpske Milorad Dodik

 Podrška socijalista kadidaturi Dodika Izvor: MONDO

Socijalistička partija (SP) prihvatila je da se kao koalicioni kandidat za predsjednika Republike Srpske (RS) predloži aktuelni premijer RS Milorad Dodik, a postojećem članu Predsjedništva BiH iz RS Nebojši Radmanoviću da se obnovi mandat, rekao je lider SP Petar Đokić.

"Zalažemo se za to da kandidati za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH budu one ličnosti koje sa najvećom dozom sigurnosti mogu dobiti podršku građana i koja će biti dovoljna da se održi postojeća politika jačanja RS, njenog identiteta, ekonomskog razvoja i socijalne sigurnost i stabilnosti", rekao je Đokić "Glasu Srpske".

Komentarišući situaciju u vezi sa popisom stanovništva, Đokić je naveo da to za SP nikada nije bio političko, već važno društveno pitanje.

"Žalim što kod pojedinaca u institucijama BiH postoji otpor i što se uporno insistira na nekim neostvarivim rješenjima. Nevjerovatno je da se nigdje kao u BiH ne ističe pitanje vjerske i nacionalne pripadnosti i na njemu gradi sva politika, a da se u situacijama kada govorimo o popisu stanovništva to svjesno izbjegava priznati", naglasio je Đokić.

Govoreći o bezbjednosnoj situaciji u BiH, Đokić je naveo da u BiH postoje ćelije, pa i organizacije koje su uvezane u mrežu međunarodnog terorizma.

"Procjenjujemo da u BiH postoji i naklonost prema postojanju takvih ćelija. Poznato da su te ćelije locirane i bliske su nekim vjerskim centrima. Moramo još više biti svjesni činjenice da takvih lica ima u BiH i da je potreban stalni nadzor bezbjednosnih institucija nad njima. Za efikasnu borbu protiv takvih grupacija potrebna je i podrška građana i viši nivo svijesti svakog građanina da pomogne bezbjednosnim institucijama u BiH", istakao je Đokić.

Osvrćući se na pitanje vizne liberalizacije, predsjednik SP ocijenio je nevjerovatnim da se ukidanje viza za građane BiH stalno odgađa i da se, u međuvremenu, od jednog do drugog političkog skupa na kome se to raspravlja pojavljuju neki dodatni zahtjevi i uslovi.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE