• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Silajdžić kritikuje Beograd

Predsjedavajući Predsjedništva BIH Haris Silajdžić optužio je vlasti u Beogradu da "nastavljaju nasilje nad građanima BIH".

 Silajdžić kritikuje Beograd Izvor: MONDO

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BIH) Haris Silajdžić optužio je vlasti u Beogradu da "nastavljaju nasilje nad građanima BIH", jer su, po njegovoj ocjeni, neosnovano uhapsile pripadnika Oružanih snaga BIH Mirsada Salkića.

Salkić je, kako se navodi u saopštenju iz Silajdžićevog kabineta, uhapšen u subotu, 12. juna na granici Hrvatske sa Srbijom, zbog "navodnih imovinskih prekršaja protiv JNA na teritorijama sada suverenih država", prenosi Sarajevo-x.com.

Salkiću je tek danas omogućen kontakt sa predstavnicima ambasade BIH u Beogradu, dodijeljen mu je službeni branilac i biće salušan u četvrtak, navodi kabinet predsjedavajućeg Predsjedništva BIH.

Hrvatske vlasti nisu raspisale potjernicu za Salkićem, navodi Silajdžićev kabinet, dodajući da je protiv Salkića zagrebačko Vojno tužilaštvo tadašnje SFRJ još 1991. godine podiglo optužnicu za "krađu oružja i borbenih sredstava, odnosno osam pištolja i dvije automatske puške".

Tu optužnicu je reaktiviralo Okružno tužilaštvo u Beogradu 2005. godine i Salkić je uhapšen po potjernici koju su raspisale vlasti u Srbiji, piše u saopštenju.

"Ovaj Kabinet veoma ozbiljno shvata pokušaje Srbije da vodi postupke za navodne imovinske prekršaje protiv JNA na teritorijama sada suverenih država, što je u direktnoj suprotnosti sa Sporazumom o sukcesiji bivše SFRJ", navodi se u saopštenju.

Ističe se da "Kabinet ovo potpuno bespravno hapšenje stoga smatra nastavkom nasilja srbijanskog pravosuđa nad građanima Bosne i Hercegovine" i da "ovakvo ponašanje Srbije predstavlja ključnu prepreku za normalizaciju odnosa između dvaju zemalja".

(FoNet)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE