• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS: Prijave zbog asfaltiranja Srebrenice

SDS podnio prijave za zloupotrebe prilikom asfaltiranja puteva u Srebrenici

 SDS: Prijave zbog asfaltiranja Srebrenice Izvor: MONDO

Srpska demokratska stranka (SDS) podnijela je danas Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske (RS) prijavu i dopunu prijave protiv četiri osobe zbog, kako tvrdi, zloupotreba prilikom asfaltiranja puteva u opštini Srebrenica.

"Na asfaltiranje puteva u Srebrenici potrošeno je oko 50 miliona KM bez provođenja postupka javnih nabavki, započinjanjem izvođenja radova prije okončanja procedure i isplatama bez kompletne dokumentacije", rekao je član Glavnog odbora SDS-a Nenad Stevandić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je podsjetio da je prvu prijavu SDS predao Okružnom tužilaštvu Banjaluka u avgustu 2008. godine protiv premijera RS Milorada Dodika, njegovog savjetnika i koordinatora za Srebrenicu Miladina Dragičevića, ministra za izbjeglice i raseljena lica Omera Brankovića i direktora "Puteva RS" Mladena Lazendića.

"Budući da nemamo saznanja da je Okružno tužilaštvo Banjaluka od tada do danas išta uradilo u ovom predmetu, odlučili smo prijavu danas predati Specijalnom tužilaštvu RS u nadi da ono trpi manji politički pritisak ili ima više hrabrosti", rekao je Stevandić koji je i predsjednik SDS-ovog Odbora za antikorupciju i prava građana.

On je optužio Fond za restituciju i Fond PIO RS za neprijavljivanje dobiti, odnosno "isisavanje novca" iz banjalučkog preduzeća "Autoprevoz", u kojem su suvlasnici, za situaciju u kojoj pedesetak radnika ove firme zbog neuplaćenih doprinosa ne može otići u penziju.             

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE