• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstavljena koalicija HDZ 1990 i HSP BiH

Lideri HDZ-a 1990 i HSP-a BiH Božo Ljubić i Zvonko Jurišić danas su i službeno predstavili koaliciju ovih stranaka.

 Predstavljena koalicija HDZ 1990 i HSP BiH Izvor: MONDO

Takođe, predstavljen je i zajednički kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Martin Raguž.

Jurišić je novinarima u Mostaru rekao da je cilj koalicije "da pruži odgovor na loš, odnosno katastrofalan položaj hrvatskog naroda u BiH", odbacujući navode da je stvorena radi ličnih interesa.

Ljubić je, govoreći o ustavnim promjenama koje su neminovne nakon oktobarskih izbora, optimistično najavio da je kroz načela Kreševske deklaracije "moguće promijeniti sadašnje nepravedno dejtonsko uređenje BiH".

On je najavio i dobru saradnju sa američkim i evropskim predstavnicima, te upozorio da ova koalicija neće popustiti, niti prihvatiti bilo kakav diktat, pogotovo onaj koji bi uslovljavao zadržavanje sadašnjeg lošeg položaja hrvatskog naroda.

Ljubić je danas poručio da računa na postizbornu podršku HSS-NHI, posebno zbog toga što je smjenjena predsjednica stranke Ljiljana Lovrić, koja je prije toga potpisala strateško partnerstvo s HDZ-om BiH.

Kandidat koalicije za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Raguž smatra da će posao koji mu predstoji biti težak i odgovoran, ali da je uvjeren da će pobjediti svog protivnika, kandidata SDP-a Željka Komšića.

S obzirom da je Ragužu protikandidat i Borjana Krišto, predsjednik HSP-a BiH, Zvonko Jurišić je predsjednicu Federacije BiH pozvao da odustane od kandidature za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

On je naglasio da ne bi bilo dobro da Krišto bude "eksponent srpske politike u BiH", misleći na saradnju i podršku HDZ-a BiH i SNSD-a.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE