• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvorena bolnica "Srbija": Dodik žali što Vučić nije tu

Autor mondo.rs

U Istočnom Sarajevu danas je otvorena Bolnica "Srbija", u čiju je izgradnju uloženo više od 54 miliona KM (27,9 miliona evra).

Kamen temeljac za izgradnju nove bolnice u Istočnom Sarajevu položen je 7. jula prošle godine. Zgradu čine dva spojena objekta - stacionarni i tehnički, koji su povezani polikliničkim objektom, čineći kompleks od oko 15.000 metara kvadratnih sa oko 210 bolničkih kreveta.

Vlada Republike Srbije poklonila je Republici Srpskoj pet sanitetskih vozila prilikom otvaranja nove bolnice u Istočnom Sarajevu koja nosi naziv "Srbija", saopštilo je srpsko Ministarstvo za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja.

Planirano je da nova bolnica u Istočnom Sarajevu dugoročno pruža savremene medicinske usluge za 120.000 stanovnika Sarajevsko-romanijske regije.

Novoizgrađeni bolnički kompleks sagrađen je po najvišim evropskim standardima, pre predviđenog roka i savremeno je opremljen.

Bolnica je naziv dobila kao znak zahvalnosti Srbiji za lečenje građana Sarajevsko-romanijske regije u ratnom i poratnom periodu, kao i za stalnu podršku i doprinos u edukaciji zdravstvenih radnika s ciljem razvoja zdravstvenog sistema na području Istočnog Sarajeva.

Novoizgrađeni bolnički kompleks otvorio je entitetski predsednik Milorad Dodik, a prisustvovao je i izaslanik predsednika Srbije i potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović, kao i srpski ministri zdravlja i rada Zlatibor Lončar i Zoran Đorđević.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkazao je današnju posetu Istočnom Sarajevu i prisustvo na otvaranju te zdravstvene ustanove na Dodikov zahtev, a kako ne bi bio "optužen za mešanje u izborni proces i uticaj na volju srpskog naroda u BiH“.

Nebojša Stefanović je u obraćanju na otvaranju bolnice pročitao Vučićevo pismo Dodiku, u kojem je naveo da se Srbija ne meša u izbore, ali da to neki drugi rade, kao i da niko ne može da zabrani saradnju RS i Srbije, u skladu sa Dejtonskim sporazumom.

Stefanović je dodao da kada srbijanski zvaničnici dolaze u RS ne rade ništa protiv bilo kojeg drugog naroda ili BiH, te da poštuju teritorijalni integritet BiH, "ali i vole svoj srpski narod u RS“.

Dodik je naveo da žali što Vučić nije danas u Istočnom Sarajevu koje, kako je naveo, posebno voli, kao i RS, čije projekte Srbija i finansijski pomaže.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE