• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za spomenik papi svi osim Sarajlija

Načelnik sarajevske opštine Stari Grad izrazio je nadu da će ispred katedrale biti postavljen spomenik Jovanu Pavlu II "iako to građani ne žele".

 Za spomenik papi svi osim Sarajlija Izvor: MONDO

Ibrahim Hadžibajrić je za Dnevni avaz rekao da je inicijativa za postavljanje spomenika papi pokrenuta 2005. godine, ali da se očekuju problemi u realizaciji tog projekta zbog, kako je kazao, "nekih stavova u javnoj raspravi".

Načelnik je takođe rekao da je u opštini jedina dilema bila o udaljenosti skulpture od ulaza u katedralu zbog čega je Opštinsko vijeće i sazvalo javnu raspravu.

"Rasprava je pokazala da građani koji su u njoj učestvovali uopšte ne odobravaju postavljanje tog spomenika", rekao je Hadžibajrić i dodao da će zaključci javne rasprave zajedno sa svim ostalim saglasnostima i donijetim rješenjima biti ponovo razmotreni.

"Konačnu odluku i rješenje donijeće nadležni organi opštine u saradnji sa Zavodom za planiranje grada, gradskim institucijama i Federalnim ministarstvom za prostorno uređenje. Mišljenje građana treba uvažavati. Treba vidjeti jesu li potrebne korekcije i donijeti rješenje na obostrano zadovoljstvo", izjavio je Hadžibajrić.

Prema prijedlogu, spomenik papi Jovanu Pavlu Drugom treba da bude postavljen na trgu ispred katedrale u centru grada u ulici Ferhadija.

Skulptura vajara Hrvoja Urumovića, s podestom, visoka je 3,2 metra.

Postavljanje takvog obilježja dobilo je podršku svih nadležnih institucija, uključujući i Opštinu Stari grad, ali nije dobila većinsku podršku građana.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE