• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izmijenjen sporazum sa Hrvatskom

Predsjedništvo BiH ratifikovalo je Sporazum BiH i Hrvatske o izmjenama Sporazuma o izvršavanju sudskih odluka u krivičnim stvarima.

 Izmijenjen sporazum sa Hrvatskom Izvor: MONDO

Izmjene odnose na tzv. prebjege odnosno lica koja imaju dvojno državljanstvo, a kojima je u susjednim zemljama donesena pravosnažna presuda. Predsjedništvo BiH ratifikovalo je Sporazum o finansiranju BiH i Evropske investicione banke - kredit Investiciono-razvojne banke Republike Srpske za mala i srednja preduzeća, kao i Sporazum o zajmu BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj - Poboljšanje pristupa finansijskim projektima za mala i srednja preduzeća.

Na sjednici je donesena odluka o prihvatanju Sporazuma BiH i Hrvatske o saradnji u oblasti informacionog društva i elektronskih komunikacija, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.
Članovi Predsjedništva donijeli su odluku o ratifikaciji Ugovora BiH i Srbije o izmjenama i dopunama Ugovora BiH, Srbije i Crne Gore o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima.       

Predsjedništvo BiH donijelo je odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma BiH i Hrvatske o načinu finansiranja i vođenje upravnih postupaka za procjenu uticaja na okolinu, pribavljanje lokacijskih dozvola, saglasnosti i građevinskih dozvola za projekat - Obnova i modernizacija plovnog puta rijeke Save od Račinovaca do Siska.

Donesena je Odluka o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju BiH i Komisije Evropskih zajednica, u vezi sa multikorisničkim programom, za projekte koji zahtijevaju sporazum o finansiranju u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć u 2008. godini.

Predsjedništvo je donijelo odluku o prihvatanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju Savjeta ministara BiH i Vlade Kuvajta.
Donesena je odluku o prihvatanju Sporazuma o saradnji u oblasti turizma Savjeta ministara BiH i Vlade Kuvajta, kao i Sporazuma Savjeta ministara BiH i Vlade Brazila o djelimičnom ukidanju viza.     (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE