• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosić: Doris Pak antisrpski lobista

Specijalni izvjestilac Evropskog parlamenta za BiH Doris Pak zastupa stanovišta koja su protivna interesima RS, izjavio Mladen Bosić

 Bosić: Doris Pak antisrpski lobista Izvor: MONDO


Lider SDS-a Mladen Bosić smatra da specijalni izvjestilac Evropskog parlamenta za BiH Doris Pak zastupa stanovišta koja su protivna interesima Republike Srpske (RS), bez obzira na to ko je u Srpskoj nalazi na vlasti, i ističe da je ona "najstariji konzistentni antisrpski lobista".

Bosić je na konferenciji za novinare predstavnika Koalicije "Zajedno za Srpsku" u Banjaluci ocijenio da je izvještaj Pakove o BiH pred Evropskim parlamentom u skladu sa zagovornicima teze dokazivanja da je BiH neodrživa kao dejtonska tvorevina i da je treba centralizovati.

Komentarišući činjenicu da će Evropski parlament danas na plenarnoj sjednici glasati o ovom izvještaju, u kojem je Pakova ocijenila da u BiH 15 godina nakon Dejtonskog sporazuma nema bitnih pomaka, jer je podijeljena, lider PDP-a Mladen Ivanić navodi da Pakova ima oštar stav o BiH, jer se u njemu navodi da BiH ima najlošiji imidž od svih evropskih zemalja.

"Vlast u BiH uopšte ne zanima šta se o zemlji govori u svijetu. Vlast pokušava narod držati izolovanim da bio lakše vladala", istakao je Ivanić.

Lider SRS RS Milanko Mihajlica rekao je da se RS i BiH i dalje nalazi pod međunarodnim poluprotektoratom, ističući da se nastavlja sa politikom da je RS za dio međunarodnih predstavnika odgovorna za sve što ne valja u BiH.

Mihajlica je rekao da je Koalicija "Zajedno za Srpsku" odlučna da se završi međunarodno prisustvo u obliku OHR-a sa postojećim nadležnostima.

Evropski parlament danas će na plenarnoj sjednici glasati o izvještaju o BiH specijalnog izvjestioca Doris Pak, koja je u debati ocijenila da u BiH 15 godina nakon Dejtonskog sporazuma, nije došlo do bitnih pomaka, jer je zemlja podijeljena.

"Nema zajedničkog tržišta, zajedničkih institucija, nemaju zajedničko snabdijevanje strujom. Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije na mnogo mjesta nije još ni počela. Pravosuđe im je slabo. Loša je situacija u obrazovanju, posvuda samo stare strukture, a treba nešto napraviti na veoma mnogo pitanja. Jedno od njih je priznavanje bh diploma i zvanja izvan BiH. Sve je to nesređeno", istakla je Doris Pak.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE