• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zajedno za Srpsku: Imamo ekonomski program

Koalicija "Zajedno za Srpsku" ponudiće građanima Republike Srpske na narednim izborima zajednički ekonomski program. Opozicija bojkotuje RTRS.

 Zajedno za Srpsku: Imamo ekonomski program Izvor: MONDO

Ovaj program odnosiće se na oblast zapošljavanja, reforme penzijskog osiguranja i afirmaciju poljoprivrede u RS.

Članice koalicije PDP, SDS i SRS RS, rečeno je na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare u Banjaluci, dogovorile su se da u narednih nekoliko dana javnosti predstave vlastite ekonomske programe, nakon čega će započeti razgovore o tome šta će od tih elemenata ući u zajednički ekonomski program koji će biti realizovan nakon oktobarskih izbora kada, kako je rečeno, opozicija bude u prilici da formira vlast.

Lider PDP-a Mladen Ivanić rekao je da je RS danas u velikoj recesiji, te da nije apsolutno ni blizu nekom velikom `privrednom čudu` kako to vlast predstavlja već je, naprotiv, pred kolapsom što potvrđuje činjenica da se penzije više ne isplaćuju na vrijeme.

On smatra da će u RS biti još puno problema, jer je svaka peta marka u budžetu iz kredita i sredstava MMF-a, ističući da to znači da je, osim fondova, ugrožen i budžet RS tako da će biti velikih problema da se isplate plate budžetskim korisnicima kao što su prosvjeta i policija.

Komentarišući izjavu premijera RS Milorada Dodika u kojoj ga je nazvao "zlom za RS", tvrdeći da je "čovjek koji bi priznao genocid u Srebrenici, ako bi bio izabran", Ivanić je rekao da je SNSD "u suštini postao društvo ili orkestar kojim diriguje jedan čovjek".

"RS je za vrijeme aktuelne vlasti ostala bez radnih mjesta, grba, himne i mnogo drugih stvari koju vlast želi prikriti napadom na druge", rekao je Ivanić i dodao da Dodik "potcjenjuje narod u Srpskoj".

Lider SDS-a Mladen Bosić rekao je da su članovi ove koalicije danas razmatrali demokratsku i medijsku situaciju pred predstojeće izbore u RS i konstatovali da je situacija sa Javnim servisom RTRS-a veoma nepovoljna za opoziciju, odnosno da je javni servis u svom informatovno-političkom programu "u funkciji vladajućeg SNSD-a".

"U znak protesta i skretanja pažnje javnosti na tu činjenicu mi, lideri SDS-a, PDP-a i SRS RS, dogovorili smo se da u narednih 20 dana ne dajemo nikakve izjave RTRS-u i da ponovno uputimo u skupštinsku proceduru Zakon o javnom servisu koji bi obavezivao ravnopravan odnos ove medijske kuće prema poziciji i opoziciji", istakao je Bosić.

Predsjednik SRS RS Milanko Mihajlica rekao je da je uvjeren u pobjedu opozicone koalicije "Zajedno za Srpsku" na predstojećim izborima i dodao da je teza SNSD-a kako su ovi izbori mnogo važniji za RS, nego za SNSD "pokušaj obmane birača".

Koalicija "Zajedno za Srpsku" zvanično je registrovana za naredne izbore.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE