• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šreder: Preuranjena odluka o nezavisnom Kosovu

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder se nada da će članice EU koje su donele preuranjenu odluku o priznavanju Kosova shvatiti svoju odgovornost.

 Šreder: Preuranjena odluka o nezavisnom Kosovu Izvor: MONDO

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder se nada da će članice Evropske unije koje su donele preuranjenu odluku o priznavanju Kosova shvatiti svoju odgovornost za ostavljanje na cedilu proevropskih snaga u Srbiji.

"Zato se i nadam da će do 28. aprila shvatiti, posebno Holanija, koliko je važno da se potpiše Sporazum o asocijaciji i stabilnosti i da se napravi konkretan korak ka ukidanju viza za građane Srbije", izjavio je Šreder u intervjuu "Blicu".

Šreder, koji je u Beogradu boravio povodom obeležavanja 175 godina od osnivanja, švajcarske medijske grupe "Ringier", koja je vlasnik "Blica", kaže da bi povodom pitanja Kosova lično želeo da je doneta drugačija odluka, ali i da nema mnogo smisla osvrtati se nazad. On evropskim liderima poručuje da ne bi bilo dobro za stabilnost celog regiona ukoliko ne dođe do potpisivanja sporazuma sa Srbijom.

"Zaista sam za to da se ojačaju proevropske snage u Srbiji kako bi Srbija mogla da postane deo Evrope", naglasio je bivši nemački kancelar.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE