• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tihić: Puštanje Salkića rezultat posjete Beogradu

Predsjednik SDA Sulejman Tihić rekao je da je prvi rezultat njegove posjete Srbiji oslobađanje pripadnika Oružanih snaga BiH Mirsada Salkića.

 Tihić: Puštanje Salkića rezultat posjete Beogradu Izvor: MONDO

"Da ne prejudiciram i ne otkrivam detalje, ali u konkretne efekte te posjete javnost će se uskoro uvjeriti'', rekao je Tihić, koji je i predsjedavajući Doma naroda parlamenta BiH.

On je za "Euroblic" istakao da je njegova posjeta Beogradu, koja je naišla na kritike u Sarajevu, imala samo jedan cilj - učvršćivanje konstruktivne politike sa susjedima.

"Apsurdno je da se ovaj moj angažman ocjenjuje negativno. To čine oni koji žele podilaziti javnosti i sprovoditi populističku politiku radi svoje lične finansijske i druge koristi", izjavio je Tihić.

On je naveo da SDA četiri godine čeka da Predsjedništvo BiH počne raditi svoj posao, da otvori dijalog sa Srbijom i da rješava otvorena pitanja.

"Nažalost, to se zbog podilaženja javnosti i populističkih politika nije desilo i mi smo odlučili da napravimo ovu državno-stranačku posjetu Beogradu i Novom Pazaru", istakao je Tihić.

Govoreći o odnosima sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem i sa liderom Stranke za BiH i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Harisom Silajdžićem, Tihić je istakao da je sa Tadićem u vrlo dobrim odnosima i da je to pozitivna stvar, a da od saradnje sa Silajdžićem ne bježi, da se trudio da je razvije, ali da je svaki put nailazio na nerazumijevanje.

Tihić je u utorak i srijedu, 15. i 16. juna, boravio u dvodnevnoj posjeti Srbiji na čelu partijske, ali i državne delegacije. Okružni sud u Beogradu oslobodio je u četvrtak, 17. juna Salkića, koga je granična služba Srbije uhapsila 12. juna na graničnom prelazu između Srbije i Hrvatske.


(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE