• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evropska delegacija u posjeti Krstiću

Delegacija Evropskog komiteta za prevenciju torture pri Savjetu Evrope posjetila je generala Radislava Krstića u novom boravištu u Engleskoj.

 Evropska delegacija u posjeti Krstiću Izvor: MONDO

Oni su sa njim razgovarali o iznalaženju rješenja za njegovo dalje izdržavanje kazne zatvora, rekao je Srni Kristićev advokat Tomislav Višnjić.

"Koliko smo mi upoznati, kako je nama saopšteno, uskoro bi trebalo da sledi jedan izveštaj koji će biti poslat i britanskoj Vladi i Haškog tribunalu", rekao je Krstić. On je dodao da je ovaj komitet po ugovoru između Velike Britanije i Tribunala nadležan da vrši nadzor nad izdržavanjem kazne lica osuđenih od Tribunala, a koja služe kazne na teritoriji Ujedinjenog Kraljevstva.

Tom komitetu Krstićeva porodica je podnijela zahtjev da reaguje na incident u britanskom zatvoru "Vejkfild" kada su u maju trojica muslimanskih osuđenika pretukla i žiletima isjekla generala Krstića.

Nakon tog napada Krstić je prebačen u drugi britanski zatvor gdje je, prema medijskim navodima, smješten veliki broj osumnjičenih za terorizam, među kojima i Abu Katada, "desna ruka" Osame bin Ladena.

Haški tribunal osudio je Krstića na 35 godina zatvora zbog pomaganja u izvršavanju zločina u Srebrenici 1995. godine.  (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE