• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukinuli presudu Saviću i Mučibabiću

Apelaciono vijeće Suda ukinulo je prvostepenu presudu Krsti Saviću i Milki Mučibabiću kojom su osuđeni za zločini u Nevesinju.

 Ukinuli presudu Saviću i Mučibabiću Izvor: MONDO

Vijeće je odredilo održavanje pretresa u ovom predmetu pred Vijećem Apelacionog odjeljenja.Drugostepenom presudom Apelacionog vijeća Suda BiH uvažena je žalba branioca Mučibabića, te odbijena optužba da je on neovlašteno držao vatreno oružje i municiju, čije držanje građanima uopšte nije dozvoljeno.

Apelaciono vijeće odbilo je ovu optužbu jer Sud BiH nije nadležan za krivično djelo - nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materijala, odnosno zbog nedostatka dokaza ili argumenata na osnovu kojih bi se izvela nadležnost, saopšteno je iz Suda BiH.

Prvostepenom presudom od 24. marta 2009. godine Savić i Mučibabić su proglašeni krivim za ratni zločin protiv čovječnosti, a Mučibabić i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružjem ili eksplozivnih materijala, te je Savić osuđen na kaznu zatvora od 20 godina, a Mučibabić na kaznu zatvora od pet godina i tri mjeseca.
"U ponovnom postupku otkloniće se učinjene bitne povrede odredaba  krivičnog postupka, ponovo izvesti već izvedeni relevantni dokazi, te uz ocjenu ostalih  žalbenih navoda, po potrebi izvesti i drugi dokazi, nakon čega će sud biti u mogućnosti donijeti novu na zakonu zasnovanu presudu", navodi se u saopštenju.

Optuženom Mučibabiću produžene su mjere zabrane, a Saviću je produžen pritvor koji može najduže trajati do 12. aprila 2011. godine. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE