• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslanicima novčane kazne za kršenje kodeksa

Parlamentarna skupština BiH usvojila je Prijedlog izmjena i dopuna Kodeksa ponašanja poslanika kojima se uvode novčane kazne za prekršioce Kodeksa.

 Poslanicima novčane kazne za kršenje kodeksa  Izvor: MONDO

Za poslanike i delegate u Parlamentarnoj skupštini BiH koji povrijede Kodeks ponašanja predviđa se novčana kazna u visini do 10 odsto njihovih ukupnih mjesečnih primanja.

Za usvajanje Izmjena i dopuna Kodeksa ponašanja izabranih zvaničnika glasala je tijesna većina delegata, od kojih su neki bili mišljenja da je ovo potpuno nepotrebno, jer se ni postojeće odredbe ne provode.

Čule su se i zamjerke da procedure usvajanja izmjena i dopuna Kodeksa ne treba izjednačavati sa procedurama donošenja zakona.

Delegat Slobodan Šaraba ocijenio je da je većina poslanika i delegata do sada prekršila Kodeks, ali da za to nisu sankcionisani.

"Ko nije iz kuće donio kodeks, neće ga ni ovdje naučiti", ocjena je hrvatskog delegata Boža Rajića, koji smatra da postoje drugi oblici djelovanja kojima se pod lupu može staviti ponašanje izabranih zvaničnika u BiH.

Dom naroda uputio je na usaglašavanje Kolegijumu Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o polaganju pravosudnog ispita u BiH, koji je razmatran u prvom čitanju.

Zamjenica predsjedavajućeg Doma naroda Dušanka Majkić upozorila je da se radi o neustavnom prijedlogu zakona, koji je u Savjetu ministara usvojen preglasavanjem srpskih ministara.

Delegati su u prvom čitanju podržali Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o javnim nabavkama BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE