• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vasić: SDS-u ne treba plebiscit

Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić smatra da je zahtjev SDS-a da se u Banjaluci organizuje plebiscit oko postavljanja spomenika papi Ivanu Pavlu Drugom "jednak zahtjevu sarajevskih fundamentalista da se spomenik ruši čim se postavi".

 Vasić: SDS-u ne treba plebiscit   Izvor: MONDO

Vraćanje u prošlost i spočitavanje papi bombardovanja Srba u građanskom ratu u BiH otvara i pitanje krivice SDS-a za vođenje nacionalnih poslova, jer je prethodno za svoje političke namjere trebao obezbijediti podršku važnih faktora u Evropi i svijetu, a ne da unaprijed ratuje sa cijelim svijetom, na šta nas ova stranka i sada navodi, navodi se u saopštenju koje je potpisao Vasić.

U saopštenju se navodi da SDS-u nije potreban nikakav plebiscit povodom spomenika papi, jer su birači Republike Srpske "već tri, četiri puta plebiscitno, na izborima, rekli da ta stranka nema uvažavajuću podršku javnosti i biračkog tijela".

SDS je danas najavila da će pozvati građane Banjaluke da se na plebiscitu izjasne da li su za izgradnju spomenika papi Jovanu Pavlu Drugom u Banjaluci, na šta je pristao predsjednik Vlade RS Milorad Dodik.

"Ako je Sarajevo odbilo da se u tom gradu pravi spomenik papi, nije jasno zašto se to čini u Banjaluci " rekao je danas član Glavnog odbora SDS-a Đorđe Umićević.

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik izjavio je da nema ništa protiv da se papi Jovanu Pavlu Drugom podigne spomenik u Banjaluci.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE