• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi zakon o visokom obrazovanju

Vlada RS utvrdila je Prijedlog zakona o visokom obrazovanju kojim su pooštrene kaznene i odredbe o osnivanju visokoškolskih ustanova i kojim se daje mogućnost vanrednog studiranja.

 Novi zakon o visokom obrazovanju Izvor: MONDO

"Zakon je usklađen sa okvirnim zakonom na nivou BiH, a precizirana su i posebno važna pitanja kada je riječ o daljem statusu privatnih visokoškolskih institucija. Napravili smo okvir da oni koji rade regularno i legalno i sa najboljom namjerom mogu dalje kontinuirano da se razvijaju, bez prepreka kojih je u dosadašnjim zakonskim rješenjima bilo", rekao je ministar prosvjete i kulture RS Anton Kasipović novinarima poslije sjednice Vlade.

Vlada je utvrdila i Prijedlog zakona o školovanju i stipendiranju mladih talenata koji je i institucionalni okvir za rješavanje različitih važnih faza, odnosno kako i na koji način se uvjeriti, otkriti koje dijete ima talenat, kako ga podržati i na koje načine razraditi posebne programe za svakog pojedinca.

Direktor "Elektroprivrede RS" Branislava Milekić rekla je da je Vlada RS danas prihvatila izvještaj o poslovanju ove komanije za 2009. godinu u kojem se navodi da je u prošloj godini proizvedeno 5,630 gigavat časova električne energije, što predstavlja najveću proizvodnju od osnivanja kompanije.

"Ova proizvodnja je za 11 odsto veća u odnosu na 2008. godinu", rekla je Mikelićeva i dodala da je proizvedeno i četiri miliona tona uglja, što je u odnosu na 2008. godinu više za 4,6 odsto.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE