• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dvostruki ubica deportovan u BiH

Iz Kanade deportovan Elvir Pobrić (38) iz Ključa, odbjegli dvostruki ubica iz 1992, pravosnažno osuđen na 20 godina robije.

 Dvostruki ubica deportovan u BiH Izvor: MONDO

Nezavisnim novinama je potvrđeno da je Pobrić nakon slijetanja na sarajevski aerodrom sproveden u Kazneno-popravni zavod Foča, odakle je i pobjegao 1996. godine.

Siniša Bjelan, sin jedne od žrtava koje je ubio Pobrić i koji je ujedno i jedan od najzaslužnijih za pronalazak i hapšenje Pobrića koji je "pao" u Kalgariju u maju prošle godine, takođe je potvrdio ovu informaciju.

Kanadska policija uhapsila je Pobrića nakon anonimne dojave da se ovaj bjegunac skriva u njihovoj državi, te da je na svoje ime registrovao privatnu firmu u Kalgariju.

Pobrić se nakon bjekstva iz zatvora u Foči 1996. godine više od 13 godina uspješno skrivao od presude u kanadskom gradiću Grimzbi kod Kalgarija.

Odbjegli ubica iz BiH vjerovatno nikad ne bi ni bio uhapšen da nije bilo upornosti Siniše Bjelana, čijeg oca je Pobrić ubio hicem u glavu 1992. godine u selu nedaleko od Ključa.

Pobrić je 4. aprila 1992. godine namamio svoje dotadašnje poznanike Svetu Bjelana i Vitomira Oreškovića u kuću svoje majke u selu Velagići kod Ključa.

"Nezavisne novine" pišu da je ubica svoje žrtve navodno poznavao jer su se zajedno bavili preprodajom deviza. Bjelan i Orešković su nosili velike svote novca namijenjene kupovanju stranih valuta, ali ih nikad nisu kupili jer ih je Pobrić ubio ispalivši obojici po hitac u potiljak.

Pobrić je uhapšen dva dana nakon monstruoznog zločina i 1993. godine je osuđen na 20 godina robije. Samo tri godine nakon presude Pobrić je uspio pobjeći iz zatvora u Foči, a 1999. godine pobjegao je za Kanadu predstavljajući se kao izbjeglica i ne skrivajući svoje pravo ime.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE