• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Reakcije na spomenik papi predizborne!

Premijer RS Milorad Dodik ocijenio je da se o podizanju spomenika papi u Banjaluci ne bi polemisalo da nije počela predizborna kampanja.

 Dodik: Reakcije na spomenik papi predizborne! Izvor: MONDO

"Da nije počela predizborna kamanja ne vjerujem da bi se uopšte polemisalo o podizanju spomenika papi. Većina građana Srpske su pravoslavni hrišćani, a netolerancija i isključivost nisu primjerene pravoslavnom hrišćanstvu. Fundamentalizam i pravoslavlje naprosto ne idu jedno s drugim. Uz to, mi znamo ko smo, odakle smo i čiji smo", izjavio je Dodik.

Dodik je na pitanje da prokometariše optužbe opozicije u vezi moguće izgradnje spomenika papi, naglasio da Srbi nemaju kompleks ni od koga, istakavši da ne vidi nijedan razlog zbog čega bi se plašili bilo koga, a „spomenika najmanje“.

"Zato mislim da je reakcija pojedinih opozicionih partija u funkciji kampanje, jer ne želim da vjerujem da nisu sigurni ko su i čiji su, i da se plaše jednog spomenika. Ako je to tako - onda nisu ono za šta se izdaju, pravoslavni Srbi“, poručio je Dodik.

SDS najavila je juče da će pozvati građane Banjaluke da se na plebiscitu izjasne da li su za izgradnju spomenika papi Jovanu Pavlu Drugom u Banjaluci, na šta je pristao predsjednik Vlade RS Milorad Dodik.
Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik izjavio je da nema ništa protiv da se papi Jovanu Pavlu Drugom podigne spomenik u Banjaluci.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE