• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kasipović: Nema diskriminacije u Janji

Potpredsjednik Vlade RS Anton Kasipović izjavio je da nema diskriminacije Bošnjaka pri raspodjeli pomoći bijeljinskim naseljima Janja i Novo naselje Janja ugroženim poplavama, kako tvrde u Opštinskom odboru SDA Bijeljina.

 Kasipović: Nema diskriminacije u Janji Izvor: MONDO

Kasipović je rekao Srni da je Vlada RS u ovom salučaju reagovala interventno, odnosno da je u pitanju pomoć za prvu priliku naseljima pogođenim poplavama, a u budućnosti će biti uzeti u obzir svi relevantni elementi.

Komentarišući navode Opštinskog odbora SDA Bijeljina da raspodjela pomoći u omjeru Janji 50.000 KM, a Novom Naselju Janja 150.000 KM predstavlja "akt diskrimancije prema Bošnjacima", jer je Janja dvostruko veća od Novog Naselja, Kasipović je rekao da se u ovoj situaciji ne može polaziti sa političkih pozicija.

"Smatramo i neučtivim da se govori o političkoj diskriminaciji kada su pojedine opštine u RS pogođene nepogodama", rekao je Kasipović i dodao da je predsjednik Vlade RS Milorad Dodik ostvario neposredan uvid u područja pogođena poplavama, što je rijetka praksa u drugim zemljama.

Kasipović je naglasio da će Vlada RS u narednom periodu nastojati da obezbijedi 20 miliona KM za rješavanje problema izazvanih posljednjim poplavama.

Opštinski odbor SDA Bijeljina u današnjem saopštenju zahvalio je Vladi RS na pomoći, ali je naveo da je nezadovoljan omjerom, jer smatra da je šteta na kućama i poslovnim prostorima u Janji znatno veća nego u Novom Naselju Janja.

"Mještani Novog Naselja Janja nemaju značajnijih obradivih površina, dok je šteta pričinjena poljoprivrednicima Janje nemjerljivo veća", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se podsjeća i da je mještanima Janje nedavno grad nanio ogromne štete zbog čega su mnogi, koji žive od poljoprivrede, na rubu egzistencije.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE