• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kemal Alagić - vehabija koji je pratio Dodika?

Kemal Alagić, čiji je nadimak Divljak, član je vehabijskog pokreta, a bavi se ilegalnom kupovinom oružja koje prodaje u Federaciji BiH, saznaje Srna od obavještajnih agencija iz regiona.

 Kemal Alagić - vehabija koji je pratio Dodika? Izvor: MONDO

Prema saznanjima Srne, Alagić, koji je rođen u Ljubiji, prije desetak dana u Prijedoru je od jednog lica tražio da kupi ručni bacač, a policija je u proteklom periodu primjetila da on kod sebe ima veću količinu novca, iako nije zaposlen.

Isti izvori navode da je prije proteklog rata u BiH Alagić služio zatvorsku kaznu u Sloveniji zbog ubistva.

U dokumentima koje posjeduje Srna navodi se da se Alagić svakodnevno kreće na relaciji Ljubija - Prijedor - Sanski Most. Policijske službe su došle do informacije da je on nastanjen na tri lokacije u Sanskom Mostu, u naselju Bare, u Donjoj Ljubiji i Prijedoru.

Obavještajne agencije u regionu raspolažu saznanjima da se Alagić nakon terorističkih napada na SAD 2001. godine otvoreno stavljao na stranu terorističke organizacije Al Kaida i smatrao njihove akte opravdanim.

Kemal Alagić iz Donje Ljubije kod Prijedora rekao je danas Srni da nije pripadnik radikalnog islamskog pokreta vehabija i da ne poznaje ljude sa kojim su ga povezale strane obavještajne službe kao dio terorističke mreže u BiH.

"Prije bih se učlanio u Ravnogorski četnički poret nego u vehabije", rekao je Alagić Srni nakon što je juče objavljena informacija da je on dio grupe vehabija koja prati kretanje premijera Republike Srpske Milorada Dodika.

(Srna)/

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE