• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Titov u Banjaluci: Promjene samo dogovorom!

Zamjenik ministra inostranih poslova Rusije Vladimir Titov u Banjaluci s najvišim zvaničnicima Republike Srpske.

 Titov u Banjaluci: Promjene samo dogovorom! Izvor: MONDO

Vladimir Titov izjavio je da Rusija kao garant Dejtonskog mirovnog sporazuma smatra da bilo koje promjene u BiH treba da budu zasnovane na dogovoru tri naroda i dva entiteta, pa tako i pitanje državne imovine.

"U BiH su stvoreni uslovi za zatvaranje Kancelarije visokog predstavnika, jer je ostalo još samo pitanje državne imovine, a i to treba riješiti dogovorom tri naroda", rekao je Titov novinarima u Banjaluci nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Rajkom Kuzmanovićem, predsjednikom Narodne skupštine Igorom Radojičićem i premijerom RS Miloradom Dodikom.

Predsjednik RS Rajko Kuzmanović rekao je da je na današnjem sastanku Titov upoznat da postoje strateška pitanja na kojima Srpska radi, a to su transformacija OHR-a, poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i ulazak BiH u EU, kao i ulaganje ruskog kapitala u provredu RS.

"Upoznali smo ga o funkcionisanju domaćih i međunarodnih isntitucija i pitanjima na kojima radi RS, za šta smo dobili punu podršku. RS želi da gradi i izgrađuje ustavno i državno uređenje BiH u skladu sa Ustavom i Dejtonskim sporazuzmom. U tom smislu želimo da se BiH razvija kao složena, a ni po koju cijenu kao unitarna država", rekao je Kuzmanović.

Premijer RS Milorad Dodik rekao je da je ruskom diplomati prenio da su realnost BiH dva entiteta i tri naroda i da bez te realnosti nema rješenja u BiH. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE