• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izetbegović kandidat za člana Predsjedništva

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) predložilo je Bakira Izetbegovića za kandidata za člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima

 Izetbegović kandidat za člana Predsjedništva Izvor: MONDO

Šefket Hafizović je predložen za kandidata za predsjednika Republike Srpske. Izetbegovića je predložio lider SDA Sulejman Tihić, koji je nakon sjednice Predsjedništva stranke u Šamcu, rekao je novinarima da je bilo dosta kandidata koji mogu da obavljaju funkciju člana Predsjedništva BiH, ali da je izabran najbolji.

"Bakir Izetbegović je čovjek sa političkim iskustvom i osoba koja će slijediti politiku stranke i njenog osnivača Alije Izetbegovića, a to je politika za sve građane BiH, ne samo za Bošnjake, nego i Srbe i Hrvate", rekao je Tihić.

On je istakao da je Bakir Izetbegović proveo najteže vrijeme za BiH uz svog oca, kao šef kabineta, te ima bogato radno i političko iskustvo.
"Uvjereni smo da će pobijediti na izborima, jer je to najbolje za BiH", rekao je Tihić.

 On je najavio da će početak izborne kampanje SDA krenuti sa Gradačca, Bijele kule Zmaja od Bosne, što, kako je naveo, nosi posebnu simboliku. "Učinićemo sve da građanima BiH predstavimo naše programske ciljeve, a kampanju ćemo voditi odgovorno i korektno. Nastavićemo započeti proces, a to je gradnja multietničke BiH, multietničkog društva, ravnopravnih naroda Bošnjaka, Srba i Hrvata, borba protiv kriminala, a za članstvo BiH u EU i NATO", rekao je Tihić.  Predsjedništvo SDA usvojilo je liste kandidata za sve nivoe zakonodavne vlasti.

Nosioci lista iz pet izbornih jedinica za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Federacije BiH su Asim Sarajlić, Šamsudin Mehmedović, Senad Šepić, Amir Fazlić i Salko Sokolović, dok će nosioci iz tri izborne jedinice za parlament BiH iz RS biti Adil Osmanović, Sadik Ahmetović i Ekrem Hadžić.   (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE