• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odgođeno izjašnjavanje o zabrani burki

Izjašnjavanje odgođeno zato što Komisija nije dobila mišljenje Ministarstva bezbjednosti BiH i agencija koje se bave pitanjima bezbjednosti u BiH

 Odgođeno izjašnjavanje o zabrani burki Izvor: MONDO

Zajednička komisija za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku Parlamentarne skupštine BiH odgodila je danas izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o zabrani nošenja odjeće koja onemogućava identifikaciju, čiji su predlagači poslanici SNSD-a.

Član Komisije Zoran Koprivica rekao je Srni da je izjašnjavanje odgođeno zato što Komisija nije dobila mišljenje Ministarstva bezbjednosti BiH i agencija koje se bave pitanjima bezbjednosti u BiH.

"Obzirom da do današnje sjednice nismo dobili mišljenja koja smo tražili, jednoglasno smo donijeli zaključak da se izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o zabrani nošenja odjeće koja onemogućava identifikaciju odgodi za narednu sjednicu koja će biti održana 12. jula", pojasnio je Koprivica.

Na sjednici je podržana Inicijativa da se u dnevni red sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH uvrsti tačka Razmatranje izvještaja o stanju iseljeništva, položaju i problemima sa kojima se susreće, učenju maternjeg jezika, očuvanju kulture i drugo, sa prijedlogom mjera za razvoj odnosa BiH sa dijasporom.

Koprivica je naglasio da su Inicijativu pokrenuli poslanici bošnjačkih političkih partija i da ga nisu prihvatili srpski poslanici.

"Ovakom inicijativom se favorizuje bošnjački narod i zbog toga nismo glasali za njega. Mi ćemo ovakvu inicijativu osporiti na sjednicama oba doma Parlamentarne skupštine BiH", dodao je Koprivica.

Na sjednici nije podržan Prijedlog rezolucije o osudi masovnog kršenja ljudskih prava civilnog stanovništva u Cazinskoj krajini 1950. godine i zločina počinjenih od nadležnih vlasti tadašnje Jugoslavije.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE