• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvjetinović podnio ostavku

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Momčilo Cvjetinović je podnio neopozivu ostavku na tu funkciju nakon dva mjeseca obavljanja dužnosti.

 Cvjetinović podnio ostavku Izvor: MONDO

Cvjetinović kaže da je prije tačno dva mjeseca Savez srpskih stranaka iz Srebrenice ušao u skupštinsku većinu kako bi stanje u ovoj opštini bilo poboljšano.

"Pokušali smo, ali nismo uspjeli. Vidio sam da nemam dovoljnu podršku u opštinskoj Skupštini i u skladu sa demokratskim principima dostojanstveno podnosim neopozivu ostavku na dužnost predsjednika SO Srebrenica", rekao je Cvjetinović, obrazlažući svoju odluku na današnjem nastavku već jednom odgođene tematske sjednice SO.

On je konstatovao da o sudbini građana Srebrenice odlučuju odbornici koji ne žive u ovoj sredini i da zbog toga nemaju interes da stanje bude poboljšano.

Predsjedavanje sjednicom nastavio je potpredsjednik SO Zulfo Salihović koji je prethodno već iznio odluku Kluba odbornika Stranke za BiH da oni istupaju iz skupštinske većine i kritikovao aktuelno rukovodstvo opštine iz SDA, ističući da je za nepune dvije godine propustilo da u Srebrenicu bude investirano između četiri i pet miliona KM.

Skupština je odlučila da iscrpi dnevni red treće tematske već jednom prekinute sjednice i dva puta odgađanog njenog nastavka koji se odnosi na razmatranje izvještaja o radu upravnih i nadzornih odbora u firmama i ustanovama čiji je osnivač SO Srebrenica.

Dnevnim redom bilo je predviđeno da nakon završetka tematske sjednice počne redovna 12. sjednica SO, ali je neizvjesno da li će tako i biti jer je došlo do međustranačkog dogovora oko uspostavljanja nove skupštinske većine koju će ponovo činiti SDA i SNSD sa odbornicima SDP BIH.

Prije tačno dva mjeseca došlo je do promjene skupštinske većine u Srebrenici kada je smijenjen predsjednik SO Radomir Pavlović iz SNSD-a, a na to mjesto izabran Momčilo Cvjetinovićiz SDS-a i tu većinu su činili SDA, Stranka za BiH i Savez srpskih stranaka Srebrenice.

Očekuje se da na redovnoj sjednici bira novi predsjednik i potpredsjednik Skupštine opštine Srebrenica, a Srna nezvanično saznaje da će na te dužnosti biti izabrani odbornici iz SNSD-a i SDP BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE