• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pavlović ponovo predsjednik SO Srebrenica

Radomir Pavlović iz SNSD-a ponovo je izabran na funkciju predsjednika Skupštine opštine Srebrenica sa koje je smijenjen prije dva mjeseca.

 Pavlović ponovo predsjednik SO Srebrenica Izvor: MONDO

Na sjednici SO jutros je neopozivu ostavku podnio predsjednik SO u prethodna dva mjeseca Momčilo Cvjetinović.

Nakon toga odbornici su razmotrili dopis Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske kojim je naloženo da se preispita provedena zakonitost prilikom smjene Pavlovića i izbora Cvjetinovića na mjesto predsjednika SO 29. aprila, i uvažili sugestiju odlučivši da vrate Pavlovića na dužnost predsjednika SO.

Pavlović je preuzeo rukovođenje današnjom sjednicom SO na kojoj je nekoliko predloženih odluka, kako je obrazloženo, skinuto sa dnevnog reda i upućeno na doradu zbog nejasnoća i nepreciznih formulacija.

Pitanje obavljanja dužnosti potpredsjednika SO danas nije postavljano iako je Zulfo Salihović iz Stranke za BiH saopštio da odbornici ove stranke istupaju iz skupštinske većine, kritikovao rad opštinskog rukovodstva i posebno načelnika opštine Osmana Suljića iz SDA, za koga je rekao da je "promašena investicija" u koju je Stranka za BiH dvije godine uzalud ulagala, pružajući mu koalicionu podršku.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Slaviša Jovanović Srni je potvrdio da je postignut međustranački dogovor o novoj skupštinskoj većini i raspodjeli ključnih funkcija, ali još nije potpisan, a po tom dogovoru novu skupštinsku većinu činiće 16 odbornika iz SNSD-a, SDA i SDP BiH, od ukupno 27 koliko ima srebrenička SO.

Jovanović je dodao da će to biti saopšteno na narednoj sjednici SO i da će na osnovu tog sporazuma biti izabran potpredsjednik SO i izvršena imenovanja na neke dužnosti u skupštinskim radnim tijelima.

Momčilo Cvjetinović, koji je podnio ostavku, obavijestio je SO da ne želi da narednih šest mjeseci, kako je zakonom predviđeno, prima naknadu u visini plate predsjednika Skupštine, na što ima pravo.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE