• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bojan Golić na slobodi

Bojan Golić, bivši v.d. direktora Investiciono - razvojne banke (IRB) Republike Srpske, pušten je iz pritvora u Banjaluci, potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

 Bojan Golić na slobodi Izvor: MONDO

Golić je pušten iz pritvora u kojem je proveo tri mjeseca nakon što je sporazumno priznao krivicu za nesavjestan rad u službi i milionske manipulacije akcijama preduzeća "Medicinska elektronika" za šta će biti osuđen na četiri mjeseca zatvora.

Specijalno tužilaštvo RS nakon sporazma o priznanju krivice predložilo je banjalučkom Okružnom sudu da Goliću ukine pritvor u kojem je bio od 23. marta.

Zoran Bubić, Golićev advokat, tvrdi da je specijalni tužilac zbog nedostatka dokaza odustao od optužbi koje su njegovog klijenta teretile za zločinačko udruživanje i zloupotrebu službenog položaja.

"Golića su ranije teretili da se udružio sa ostalima osumnjičenim u slučaju 'Medicinska elektronika' i da je glasao za štetnu odluku o prodaji kapitala ovog preduzeća Miletu Radišiću. Međutim, za tako nešto nije bilo dokaza i sada ga terete da nije brižljivo proučio informacije o stanju u 'Medicinskoj elektronici' i da je zbog nemara glasao za odluku o prodaji kapitala koja je štetna za ovo preduzeće", pojasnio je Bubić.

Ako je suditi prema dosadašnjoj praksi, Golić će tokom sudskog postupka imati status svjedoka-saradnika, te tako olakšati postupak protiv prvoosumnjičenog Radišića, inače najvećeg akcionara "Medicinske elektronike", osumnjičenog da je zarad obaranja cijena akcija ovog preduzeća u januaru prošle godine organizovao kriminalnu grupu, pišu "Nezavisne".

Radišić, inače vlasnik firme "Grand trejd" iz Banjaluke, Željko Katalina, bivši direktor "Medicinske elektronike", Dragan Cerovac, član Nadzornog odbora ME, i Golić uhapšeni su u akciji Specijalnog tužilaštva RS 23. marta zbog sumnje da su počinili krivična djela organizovanog kriminala i da su oštetili budžet RS za gotovo 1,4 miliona KM.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE