• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nove manipulacije srpskim tijelima

Goran Krčmar, rukovodilac Operativnog tima za traženje nestalih RS ukazuje da postoje nove manipulacije srpskim tijelima.

 Nove manipulacije srpskim tijelima Izvor: MONDO

Naredba federalnog tužilaštva o preuzimanju pet srpskih tijela iz Spomen-kosturnice u Istočnom Sarajevu i njihovo izmiještanje na Gradsko groblje u Visokom, još je jedan u nizu pokušaja manipulacije s ciljem prikrivanja ratnog zločina nad Srbima, ocijenio je za Srnu Goran Krčmar, rukovodilac Operativnog tima za traženje nestalih Republike Srpske (RS).

"Ovo je još jedan u nizu pokušaja manipulacije srpskim tijelima, nažalost od srpskih predstavnika u Institutu za traženje nestalih lica BiH i ignorantskog odnosa prema nestalim Srbima, njihovim porodicama, institucijama RS", smatra Krčmar.
 On ističe da je "neshvatljivo da federalno tužilaštvo, umjesto da je nezavisno, postupa po nalozima pojedinih moćnika iz Instituta BiH, s blagosovom srpskih predstavnika, a sve s ciljem prikrivanja zločina počinjenih nad srpskim narodom".

Krčmar je napomenuo da je naredbom federalnog tužilaštva, a na osnovu zahtjeva Instituta za traženje nestalih lica BiH, iz Spomen-kosturnice Istočno Sarajevo danas preuzeto pet tijela za koje postoje saznanja da pripadaju nestalim Srbima. On kaže da su tijela prevezena na gradsko groblje u Visokom, uz obrazloženje Instituta za nestala lica BiH da u Spomen-kosturnici Istočno Sarajevo nema uslova za smještaj, obdukciju i identifikaciju tijela, što je netačno.

Krčmar je podsjetio da ovo nije prvi put da se srpska tijela odvoze u Federaciju BiH i da se srpske porodice pozivaju da prisustvuju identifikacijama na samim mjestima zločinima, što je za njih neprihvatljivo.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE