• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Utvrđen prijedlog Zakona u vezi sa sukcesijom

Vlada RS utvrdila je po hitnom postupku Prijedlog zakona o sprovođenju Aneksa "G" Sporazuma o pitanjima sukcesije na teritoriji RS.

 Utvrđen prijedlog Zakona u vezi sa sukcesijom Izvor: MONDO

Ovim zakonom uređuje se zaštita imovine pravnih lica koja su imovinu stekla u postupku privatizacije, a na kojoj su pravo korišćenja i raspolaganja imala preduzeća u društvenoj svojini sa sjedištem u nekoj od bivših republika SFRJ.

Zakonom se reguliše i status postupaka koji za predmet imaju rješavanje imovinsko-pravnih odnosa nad imovinom preduzeća sa sjedištem na teritoriji neke od država koje su nastale raspadom SFRJ - saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Vlade je usvojila i uredbu o izmjenama i dopunama uredbe o uslovima za formiranje i rad predstavništava RS.

Na sjednici je donesena odluka o osnivanju Akcionarskog društva "Nova tvornica prečistača" Rogatica i odluka o odobrenju 600.000 KM sa računa posebnih namjena na ime novčanog dijela osnovnog kapitala, radi osnivanja ovog akcionarskog društva.

"Vlada RS ranije je u stečajnom postupku koji je sproveden na stečajnim dužnikom AD `Tvornica prečistača` Rogatica kupila pokretnu i nepokretnu imovinu stečajnog dužnika sa namjerom da na toj imovini osnuje novo preduzeće", navedeno je u saopštenju.

Na sjednici je donesena i odluku o osnivanju Akcionarskog društva za proizvodnju dijelova i pribora za motorna vozila "Novi autodijelovi" Rudo i odluka o odobrenju 250.000 KM sa računa posebnih namjena na ime novčanog dijela osnovnog kapitala, radi osnivanja ovog akcionarskog društva.

Vlada je ranije u stečajnom postupku koji je sproveden na stečajnim dužnikom ODP FAP "Autodijelovi" Rudo kupila pokretnu i nepokretnu imovinu stečajnog dužnika sa namjerom da na toj imovini osnuje novo preduzeće.


(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE