• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija uručila sablje oficirima BiH

Predsjednik Srbije Boris Tadić uručio je danas u Beogradu oficirske sablje trojici oficira iz BiH.

 Srbija uručila sablje oficirima BiH Izvor: MONDO

Sablje su uručene brigadiru Nedeljku Kopuzu, brigadiru Esadu Šejtaniću i pukovniku Borislavu Vukičeviću koji su uspješno završili 53. klasu Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane Vojske Srbije.

Nakon svečanosti u Domu Narodne skupštine Srbije, Kopuz je rekao Srni da su se oficiri za vrijeme školovanja, koje je trajalo devet mjeseci, između ostalog upoznali sa komandama i jedinicama Vojske Srbije, kao i sa civilnim strukturama, a na kraju su posjetili i Brisel gdje su se upoznali o radu komande NATO-a i institucija EU.

Kopuz je istakao da su on i njegove kolege bili veoma dobro prihvaćeni i da se nisu osjećali kao stranci nego kao dobrodošli.

"Imali smo ovdje i kolege sa kojima smo se znali od ranije i to nam je bila velika prednost, a i mi smo se potrudili da svojim prisustvom i radom budemo bar malo iznad prosjeka", rekao je Kopuz.
Generalštabno usavršavanje završilo je 39 oficira Vojske Srbije, po jedan oficir Oružanih snaga Ruske Federacije i Armije Makedonije i tri oficira iz BiH.

 Svečanosti u Domu Narodne skupštine Srbije prisustvovale su porodice oficira, članovi Vlade Srbije, strani vojni predstavnici i predstavnici vjerskih zajednica. Riječ je o najvišem nivou školovanja u sistemu odbrane Srbije nakon koga su polaznici osposobljeni za planiranje i rukovođenje snagama u savremenim operacijama u zemlji i  inostranstvu.  (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE