• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je sve uhapšen u akciji "Prud"?

U policijskoj akciji "Prud" uhapšeno je trideset dvoje ljudi, pretreseno 40 lokacija u Doboju, Brčkom, Bijeljini i Tuzlanskom kantonu

 Ko je sve uhapšen u akciji "Prud"? Izvor: MONDO

Takođe, zaplijenjena je i izvjesna količina droge, oružja i novca stečenog prodajom droge, saopšteno je danas na  konferenciji za novinare u Centru javne bezbjednosti Doboj.

Pripadnici policije Republike Srpske i Brčko distrikta, te predstavnici Okružnog tužilaštva u Doboju saopštili su da je u akciji sprečavanja uličnog /"mravljeg"/ rasturanja droge zaplijenjeno 5,5 kilograma marihuane-skank, 15 grama heroina, 440 grama medicinske droge, kao i precizne vage, te sredstva za konzumiranje narkotika.

Policija je zaplijenila dvije automatske i jednu poluautomatsku pušku sa prigušivačem, tri ručne bombe, 500 komada municije i 15.500 KM koje potiču od prodaje droge. Svi uhapšeni u ovoj akciji u protekla 24 časa predata su u nadležnost Okružnog tužilaštva Doboj.
Okružni tužilac Goran Rubil potvrdio je da će tužilaštvo zahtijevati od Okružnog suda u Doboju određivanje pritvora za 18 privedenih, od kojih je deset i ranije kažnjavano za ista ili slična krivična djela.

Pritvor je zatražen za Željka i Boška Zoranovića, Miodraga Sofrenića, Željka Simeunovića, Marka Perkanovića, Aleksandra Čokorila, Sergeja Simića, Bonu Karlovića, Nebojšu Stankovića, Vlatka Vukovića, Rajka Trivića, Aleksandra Milosavljevića, Jovu Zelena, Milivoja Pinju, Edina Omerčičevića, Rahmana Šaldića, Ibrahima Abdurahmanovića i Mirka Đorđića.

"Postoji opasnost da ovih 18 lica utiču na kupce odnosno konzumente droge na lokacijama sa kojih su privredeni. Cijenimo, takođe, da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo zbog kojeg su privedeni", naglasio je Rubil.
On je dodao da je jedan broj privedenih ponudio tužilaštvu saradnju i otkrivanje svojih saradnika, kao i drugih lokacija na kojima se proizvodi i prodaje droga.

"Akcija `Prud` nije završena, jer nam predstoji saslušanje velikog broja svjedoka. Neki od privedenih žele da dobiju status svjedoka saradnika i otkriju sve što im je poznato o načinu izvršenja krivičnih djela. Napravićemo procjenu i odlučiti ko nam može biti od koristi. Sigurno je da organizatore nećemo prihvatiti kao saradnike", istakao je Rubil.

On je izrazio zadovoljstvo radom policije i pohvalio sve aspekte policijskog planiranja i izvođenja ove akcije. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE