• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moskva upozorava: Ne provocirajte Srbe

Rusija je pozvala međunarodne snage na Kosovu, EU i NATO da se ponašaju odmereno i uravnoteženo i strogo u okviru mandata UN.

 Moskva upozorava: Ne provocirajte Srbe Izvor: MONDO

U saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova navodi se da "prema informaciji nekih zapadnih medija, međunarode snage na Kosovu pripremaju akcije u odnosu na kosovske Srbe sa ciljem da ih isprovociraju".

Priprema se teren za veliku primenu sile protiv srpksog stanovništva na Kosovu, sa ciljem da se natera da se smiri sa proglašavanjem nezavisnosti, ocenjuje se u saopštenju.

Ako je ta informacija tačna, dodaje se u saopstenju, "postaje jasno da međunarodne snage na Kosovu nisu izvukle pouku iz tragičnih događaja u (Kosovskoj) Mitrovici u martu ove godine".

"Takve mere prete da povuku za sobom ubrzavanje podele pokrajine, i veliki konflikt u regionu", upozorava rusko ministarstvo.

"Pozivamo međunarodne snage, EU i NATO da odgovorno odmere sve posledice takve primene sile, da dejstvuju odmereno i izbalansirano, strogo u okviru manadata koji je odobio SB UN na osnovu rezolucije 1244", navodi se u saopštenju ministarstva.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE