• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lavrov: Za Rezoluciju 1.244 i poštovanje mandata UNMIK

Šef ruske diplomatije u razgovoru sa Ban Ki-Munom insistirao na primeni Rezolucje 1244 SBUN i poštovanja mandata misije UN na Kosovu.

 Lavrov: Za Rezoluciju 1.244 i poštovanje mandata UNMIK Izvor: MONDO

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je u četvrtak u Moskvi da je tokom susreta sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Ban Ki-munom potvrđena pozicija da je neophodno oslanjati se na Rezoluciju 1.244 Saveta bezbednosti UN i strogo ispunjavati mandat misije svetske organizacije u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji.

"Razmatrali smo situaciju na Kosovu. Potvrdili smo našu poziciju koja se tiče neophodnosti oslanjanja na Rezoluciju 1.244 i strogo ispunjavanje mandata misije UN na Kosovu", rekao je posle susreta ministar Lavrov a prenela ruska državna novinska agencija Itar-Taš.

"Mislim da među nama postoji razumevanje da imaju perspektivu dalji napori za odbranu upravo takvog pristupa", rekao je Lavrov.

Prema šefu ruske diplomatije, sve jednostrane akcije mimo UN i uz kršenje Povelje svetske organizacije stvaraju nove ozbiljne probleme.

"Uloga UN raste... Istorija poslednjih nekoliko godina ubedljivo je pokazala da jednostrane akcije mimo UN, uz kršenje njihove Povelje, stvaraju nove velike probleme", rekao je Lavrov.

Ruski ministar je izrazio nadu da će "svi izvući lekcije iz tog iskustva i usredsrediti se na podršku centralnoj ulozi UN u rešavanju svih konflikata i rešavanju svih kriza".

Lavrov je podvukao da Rusija podržava UN na koje gleda kao na centralno i univerzalno telo, što je zalog da će se svi problemi rešavati na kolektivnoj osnovi i u okviru međunarodnog prava.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE