• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Emil Vlajki u trci za predsjednika RS

Predsjedništvo Narodne demokratske stranke (NDS) potvrdilo je da je kandidat ove stranke za predsjednika RS Emil Vlajki.

 Emil Vlajki u trci za predsjednika RS Izvor: MONDO

Predsjednik partije Krsto Jandrić biće nosilac liste za parlament RS u drugoj izbornoj jedinici, oslučili su u ovoj stranci.

Predsjedništvo NDS-a utvrdilo je nosioce lista u šest izbornih jednica za Narodnu skupštinu RS i tri izborne jedinice za Predstavnički dom parlamenta BiH, saopšteno je iz NDS-a

Nosilac poslaničke liste za prvu izbornu jedinicu za parlament Srpske je Stojan Ćato, za treću izbornu jedinicu Dragutin Škrebić, za četvrtu Pajo Tomić, za petu Mile Kosorić, a za šestu Dragan Milanović, dok su nosioci lista za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Švraka, Duško Stojanović i Stevo Kostić.

Jandrić, koji je predsjednik NDS-a, rekao je da ova stranka iz dana u dan raste i da je već sada jasno da će i u parlamentu Srpske i BiH biti njenih predstavnika.

"Više nije upitan prolazak, upitan je samo broj poslanika koji ćemo osvojiti, a naš cilj je od tri do pet poslanika. Do izbora je još tri mjeseca i pred nama je još puno posla. Ali ubijeđen sam u pozitivan ishod i od oktobra politička slika RS neće se moći graditi bez predastavnika NDS-a", rekao je Jandrić.

Na sjednici je dogovoreno da slogan stranke za izbore glasi "Da bude NARODNA", što, kako je navedeno, oslikava istinsku želju NDS-a da sa narodom gradi bolju budućnost u RS i BiH, saopšteno je iz NDS-a.

Martin Raguž kandidat je HDZ-a 1990 za hrvatskog člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima, a Željko Matić za predsjednika Republike Srpske, potvrdilo je u nedjelju Predsjedništvo HDZ-a 1990.

Predsjedništvo HDZ-a 1990 usvojilo je liste kandidata za Hrvatsku koaliciju HDZ 1990 - HSP BiH za predstojeće opšte izbore u BiH.

Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz jedinice koju čine Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton je predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić.

Nosilac liste za parlament BiH iz izborne jedinice koju čine Livanjski i Unsko-sanski kanton je Filip Andrić, a iz jedinice Srednja Bosna Rudo Vidović, dok je prvi na listi iz jedinice Sarajevo Dražen Gagulić.

Liste kandidata HDZ 1990 i liste kandidata HSP-a BiH u izbornim jedinicama u kojima nastupaju u koaliciji biće ukomponovane u jedinstvene liste i predate sutra Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE